Вчені відправили можливій позаземній цивілізації повідомлення

Вчені відправили можливій позаземній цивілізації повідомлення

Нова серія повідомлень містить розповідь про арифметику, геометрію і тригонометрію

Астрономи відправили до екзопланети, що знаходиться на відставні 12 світлових років від нас, повідомлення, в якому серед іншої інформації також міститься 18 уривків електронних композицій, в тому числі в стилі техно, розповідає The Mercury Times.

Дослідники вже не перше десятиліття відправляють повідомлення в космос, сподіваючись знайти сліди розумного позаземного життя. Одне з найвідоміших послань - золоті платівки «Вояджер», на яких записані вітання на 55 мовах, музика і різні звуки, а також фотографії нашої планети і її мешканців. Крім того, вчені неодноразово відправляли радіосигнали до найближчих зірок, де на їхню думку, можуть потенційно існувати інші цивілізації.

Учасники програми METI спільно з іспанським фестивалем електронної музики Sonar вирішили відправити сигнал до зірки GJ 273, відомої також як зірка Лейтена. Її маса не перевищує третини сонячної, а діаметр становить близько 35 відсотків радіусу Сонця. Навколо небесного тіла обертаються дві планети, причому на поверхні однієї з них гіпотетично може існувати рідка вода. Це суперземля GJ 273b з масою 2,9 земних і рівноважної температурою від -64 до 20 градусів Цельсія.

Нова серія повідомлень містить розповідь про арифметику, геометрію і тригонометрію, а також про час і хронометрію - останнє повинно допомогти з'ясувати, як інші цивілізації розуміють час. Крім того, в послання потрапили 10-секундні уривки музичних треків з іспанського фестивалю. У число виконавців увійшли Жан-Мішель Жарр, Кейт Темпест, дует Матмос і інші.

Повідомлення приурочено до річниці «послання Аресібо», відправленого 16 листопада 1974 року до скупчення M13. У ньому містилася інформація про планети Сонячної системи, структуру ДНК, зовнішній вигляд людини, числа, хімічні елементи та телескоп «Аресібо», який служив передавачем.

У квітні майбутнього року проект METI перетворить в «музичний інструмент» передавач EISCAT і з його допомогою відправить в космос 15 мелодій. Сигнал буде передаватися на різних радіо частотах з певними інтервалами, за аналогією з інтервалами між музичними нотами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: