Вибори в Німеччині можуть вплинути на питання відправлення збройної місії ОБСЄ на Донбас

Вибори в Німеччині можуть вплинути на питання відправлення збройної місії ОБСЄ на Донбас

Посол України в Німеччині пояснив, чому питання відправлення збройної місії ОБСЄ на Донбас є дуже делікатним для німців

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю «Главкому» розповів, як вибори у ФРН можуть вплинути на питання відправлення збройної місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на окуповані території Донбасу.

«Німецькому політикуму не просто буде переконати свою громадськість у цьому більш масованому форматі, ніж це має місце зараз в рамках Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. У ній теж багато німецьких спостерігачів, але нині це беззбройні і невійськові люди. Моніторингова місія – це цивільні особи, можливо, з певним воєнним досвідом. Це питання є дуже делікатним для німців, хоча жодною мірою не йдеться про надсилання військового контингенту», - зазначив дипломат.

Мельник додав, що йому важко зрозуміти тезу окремих німецьких політиків про те, що, мовляв, «нас люди не зрозуміють, тому ми не підтримуємо» жорсткіших варіантів залучення.

«Я зі свого боку кажу, що хоча, на перший погляд, конфлікт, який є у нас, відбувається далеко від Берліна, але він може мати колосальні безпекові наслідки для самої Німеччини. Саме для того, аби цей конфлікт вирішити зараз, не відсунути його в часі, не «сховати під сукно», лідери ФРН беруть особисту участь у мирному процесі», - підкреслив посол.

«А щодо самих виборів (на Донбасі. – «Главком»), то справді зараз чиниться величезний політичний тиск на Україну. Але нам потрібно, щоб вони відбулися не формально, а справді відкрито і вільно», - заявив Мельник.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: