Місія ОБСЄ на Донбасі має бути озброєна - голова ДонОДА

Місія ОБСЄ на Донбасі має бути озброєна - голова ДонОДА
Фото з відкритих джерел

Забезпечити режим тиші на Донбасі зможе тільки наявність озброєної місії ОБСЄ в зоні АТО, вважає Павло Жебрівський

Забезпечити режим тиші на Донбасі зможе тільки наявність озброєної місії ОБСЄ в зоні проведення Антитерористичної операції (АТО).

Таку думку в ефірі телеканалу «112 Україна» висловив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

«Минулого тижня я зустрічався з керівником місії ОБСЄ паном Апаканом, ми обговорювали ці питання, і ключовим стало наступне: для того щоб убезпечити режим тиші на лінії розмежування, насправді повинна бути озброєна місія ОБСЄ, і тільки тоді ми зможемо говорити, що такий режим тиші буде збережено», - зазначив він.

Жебрівський переконаний, що бойовики будуть нарощувати кількість обстрілів після завершення саміту G20 в Китаї. «Думаю, до завершення саміту G20 в Китаї якихось великих обстрілів не буде. Більш-менш будуть дотримуватися режиму тиші. Що стосується подальшого, безумовно, важко сказати, оскільки ми спостерігаємо прибуття і боєприпасів до Іловайська, і паливно-мастильних матеріалів, і танків і «Градів», і все це продовжує завозити Росія. Тобто Росія жодним чином не збирається в принципі зупиняти режим вогню», - сказав він.

Як повідомлялося, незважаючи на домовленість про додержання режиму тиші, за минулу добу бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів. Внаслідок обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав і не загинув.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: