Відсьогодні сайт «Миротворець» – електронне ЗМІ

Відсьогодні сайт «Миротворець» – електронне ЗМІ

З середи сайт центру «Миротворець» myrotvorets.center вважається електронними ЗМІ

Інтернет-проект «Миротворець» з середи, 3 серпня, є електронним засобом масової інформації, повідомив народний депутат і радник голови МВС Антон Геращенко.

«Таким чином, на всі дані «Миротворця», поширюються усі положення закону «Про інформацію», - написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

На сторінці «Миротворця» в Facebook також повідомляється, що з середи сайт центру «Миротворець» myrotvorets.center вважається електронними ЗМІ. «Найближчим часом відповідні зміни будуть внесені до розділу «про сайт», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на початку травня сайт «Миротворець» опублікував файли зі списками понад 4 тис. журналістів, які отримали акредитацію у так званих «ДНР/ЛНР». У списку значаться імена та прізвища українських та іноземних журналістів, їхні мобільні контакти і період перебування на території «ДНР/ЛНР».

Прокуратура Києва за цим фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Український омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до СБУ та до голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору і поширення персональних даних.

13 травня колектив центру «Миротворець» заявив про рішення закрити однойменний сайт та підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

19 травня народний депутат Антон Геращенко повідомив, що колектив центру «Миротворець» прийняв рішення відновити свою роботу через значний резонанс у соціальних мережах і озвучену підтримку їхньої діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів. 20 травня сайт центру «Миротворець» опублікував оновлений список акредитованих у т. з. «ДНР» журналістів, що містить 5412 записів, а 24 травня - додатковий список 293 прізвищ.

21 травня радник глави СБУ Юрій Тандит заявив, що Служба безпеки України перевіряє оприлюднені сайтом «Миротворець» списки, наголосивши, що ті, хто, прикриваючись журналістськими посвідченнями, шпигують проти України, будуть притягнуті до відповідальності. Водночас поліція Києва попросила представників ЗМІ, дані яких були опубліковані на сайті «Миротворець», звернутися до слідчого управління для надання показань як свідків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: