Викраденого в Білорусі Павла Гриба повернули до російського СІЗО

Викраденого в Білорусі Павла Гриба повернули до російського СІЗО

Комісія лікарів вирішувала питання про можливість знаходження Гриба в СІЗО

Українця Павла Гриба, якого викрали у Білорусі і перевезли до СІЗО Краснодара в РФ, після обстеження у лікарні повернули до СІЗО. Про це повідомив адвокат українця Андрій Сабінін.

«Дійсно, вчора Павла вивозили до лікувального закладу. Це не пов'язано з погіршенням здоров'я. Комісія лікарів вирішувала питання про можливість знаходження в СІЗО, наявності / відсутності захворювань, якій цьому перешкоджають. Письмового висновку поки немає, вихідні. Гриб повернувся в СІЗО. Більше додати нічого», - написав він.

15 вересня Гриба перевели до лікарні.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Пізніше виявилося, що Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Адвокат Андрій Сабінін розповів, що Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Російський суд заарештував громадянина України Павла Гриба до 17 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: