Вимоги «Нафтогазу» до «Газпрому» щодо транзитного контракту складають $6,5-16 млрд

Вимоги «Нафтогазу» до «Газпрому» щодо транзитного контракту складають $6,5-16 млрд

Зустрічні вимоги «Газпрому» відносно невеликі - кілька мільйонів доларів

Вимоги НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі щодо транзитного контракту оцінюються в $6,5-16 млрд, повідомив головний комерційний директор держхолдингу Юрій Вітренко на прес-конференції в Києві в середу.

«Наші вимоги щодо транзиту - в $6,5-16 млрд - залежно від того, чи буде враховано (судом - ред.) українське законодавство», - сказав він.

Вітренко додав, що зустрічні вимоги «Газпрому» відносно невеликі - кілька мільйонів доларів. Водночас повні вимоги «Газпрому», включно з контрактом на постачання газу, оцінюються у $59,2 млрд.

Як повідомлялося раніше, претензії «Газпрому» щодо поставок газу на окупований Донбас сягають $1,3 млрд

Нагадаємо, в жовтні глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв повідомив про те, що Стокгольмський арбітраж розглядає справу про поставки газу на окупований Донбас.

10 жовтня Стокгольмський арбітраж завершив слухання щодо спору «Нафтогазу України» та «Газпрому».

У вересні цього року НАК «Нафтогаз України» і шість її дочірніх компаній «Чорноморнафтогаз», «Укртрансгаз», «Лікво», «Укргазвидобування», «Укртранснафта» і «Газ України», подали до трибуналу, сформованого при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі, позовну заяву про відшкодування збитків, заподіяних захопленням Російською Федерацією активів групи в АР Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: