Високий суд Лондона розглядає три справи проти Коломойського та Боголюбова

Високий суд Лондона розглядає три справи проти Коломойського та Боголюбова
Високий суд Лондона

Окрім державного Приватбанку, претензії бізнесменам пред'являють Вадим Шульман і російська нафтова компанія «Татнефть»

Олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов є відповідачами за трьома позовами у Високому суді Лондона.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Окрім державного Приватбанку, що звинувачує своїх екс-власників у шахрайстві, претензії бізнесменам пред'являють Вадим Шульман і російська нафтова компанія «Татнефть».

Зокрема, Шульман звинувачує Коломойського і Боголюбова в невиплаті йому 28,5 млн доларів, які він витратив понад своєї обумовленої частки при спільному інвестуванні в сталеливарну компанію у США.

У 2001 році Шульман купив сталеливарний завод Уоррена приблизно за 28,5 мільйонів доларів. На момент покупки завод не працював.

Однак новий власник  відновив його роботу, а до 2006 року вирішив підвищити його капіталізацію і запросив Коломойського і Боголюбова інвестувати кошти в завод. Партнери погодилися внести в його капітал рівні частки по 30 млн дол, а Шульману виплатити компенсацію за первинну інвестицію у 28,5 мільйонів.

У результаті нові інвестори, увійшовши в частку підприємства, стали використовувати його у своїх схемах, пов'язаних з кредитуванням, капіталізація самого заводу почала стрімко зменшуватися, а про виплату Шульману первісної інвестиції взагалі забули, пише ЗМІ.

«Татнефть» також звинувачує Коломойського, Боголюбова, Ярославського і Овчаренка в шахрайстві. У жовтні компанія виграла апеляцію у цій справі і тепер Високий суд Лондона, який раніше відхилив позов компанії «Татнефть», зобов'язаний розглядати справу про відшкодування шкоди, завданої компанії внаслідок розкрадання грошей, призначених для оплати поставок нафти на Кременчуцький НПЗ у 2007 році.

Нагадаємо, Високий суд Англії 19 грудня видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать на суму понад 2,5 мільярда доларів.

За повідомленням, суд ухвалив рішення за позовом Приватбанку проти своїх колишніх власників і керівників – Коломойського і Боголюбова.

Міністерство фінансів України привітало рішення Лондонського суду.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Під арешт». Список активів Коломойського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: