Виступ митрополита Онуфрія довів Москву до істерики

Виступ митрополита Онуфрія довів Москву до істерики

У Росії главу Української православної церкви Московського патріархату охрестили «зрадником Росії, розкольником, націоналістом»

Святкування 25-річчя Незалежності подарувало Україні новий сюрприз: предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій не лише помолився за Україну разом із патріархом Філаретом та очільниками всіх інших українських церков (у тому числі греко-католицької, УАПЦ та інших), а й виголосив приголомшливе неочікуване привітання.
По-перше, митрополит акцентував увагу на тому, що боротьба українців з ворогом – це боротьба не лише за Батьківщину, а й за Віру. Цими словами він остаточно проголосив свою належність до української спільноти, яка боронить країну від зовнішнього агресора.
По-друге, митрополит порівняв незалежність України з найціннішим з церковної точки зору Божим даром людської свободи, що для віруючих означає найвищу оцінку.
Крім того, митрополит вказав на важливість об'єднання патріотів заради нашої перемоги.
І, нарешті, Онуфрій додав, що справжніми патріотами є воїни, які захищають нашу Батьківщину.
«Сьогодні ми молимося за нашу українську землю і наш народ, а особливо за тих, хто по-справжньому дбає та захищає Україну, і віримо, що Господь подарує нам мир і процвітання і зішле на всіх нас своє благословення», – закінчив він своє слово.
«Порівнюючи попередні висловлювання митрополита Онуфрія із сьогоднішнім (24 серпня. – Ред.), можна побачити «розворот на 180 градусів». У церковних колах вважають, що причиною різкого повстання предстоятеля проти ідей Москви є непристойна, ганебна поведінка з побиттям владик промосковського лоббі в особі Новинського. Після часткового зриву патріотами очікуваного впливу хресної ходи (частина священників МП доклала до цього зусиль) Новинський вимагав від Онуфрія покарати – позбавити священних санів цих проукраїнських отців. Через таке нахабство російського неофіційного представника Путіна у нашій церкві митрополит Онуфрій і вирішив розвернути «корабель» в інший бік від Москви», – пише видання «Патріоти України».
«Як на таку сміливість предстоятеля відреагують у Кремлі, ще невідомо. Але майже всі російські та ДНРівські сайти вже встигли охрестити його «зрадником Росії, розкольником, націоналістом», – ідеться далі в матеріалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: