Яценюк розповів, як побороти контрабанду нафтопродуктів

Яценюк розповів, як побороти контрабанду нафтопродуктів
Яценюк побував на заводі, зведеному на ділянці реконструкції автомобільної дороги Київ - Чоп біля Житомира

Лідер «Народного фронту» виступає за введення електронної системи адміністрування податку, яким наповнюється дорожній фонд

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк виступає за введення електронної системи адміністрування акцизного збору для наповнення дорожнього фонду. Про це інформує прес-служба політсили.

Політик підкреслює, що завдяки подальшій роботі «митного експерименту», введенню електронної системи адміністрування акцизного збору в Україні «набагато швидше з'являться дороги, буде зовсім інший ріст економіки і створяться робочі місця».

Яценюк наголосив, що будівництво доріг в Україні фінансується за рахунок кількох джерел, зокрема завдяки запровадженому його урядом так званого «митного експерименту».

Друге джерело фінансування інфраструктури, пояснив політик, – це дорожній фонд. Яценюк уточнив, що дорожній фонд наповнюється акцизним податком з реалізованих нафтопродуктів. За його словами, у поточному році це 36 мільярдів гривень, на наступний рік – «плюс мінімум 10 мільярдів».

Яценюк також повідомив про ініціативу змінити систему адміністрування сплати акцизного збору.

«Маса сірих заправок, неймовірні обсяги реалізації контрабандного нафтопродукту. Це все те, що повинно йти в бюджет, але не йде. Тому електронна система адміністрування сплати акцизного збору від виробників і продавців нафтопродуктів – це те, що повинно бути зроблено в 2019 році».

Це збільшить доходи дорожнього фонду і створить можливість для будівництва інфраструктури і нових доріг, наголосив він.

Яценюк побував на заводі, зведеному на ділянці реконструкції автомобільної дороги Київ - Чоп біля Житомира. Підрядником робіт шляхом відкритого міжнародного тендеру було визначено компанію Sinohydro Corporation Limited (Китай). Орієнтовна дата завершення робіт – 20 червня 2020 року. Технічний нагляд здійснює компанія IRD Engineering (Італія), яка була визначена переможцем відкритого міжнародного тендеру. На сьогоднішній день розпочато виконання підготовчих та земляних робіт. Виробнича база оснащена, зокрема, заводом для виготовлення бетону, приготування щебенево-піщаних сумішей, цехом з виготовлення залізобетонних виробів. Найближчим часом очікується монтаж додаткового заводу для виготовлення бетонних сумішей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: