Яценюк у Берліні: Росія становить загрозу для світового порядку

Яценюк у Берліні: Росія становить загрозу для світового порядку
Арсеній Яценюк в Берліні

Лідер «Народного фронту» закликає до об’єднання країн ЄС проти російської агресії

Український народ дуже відданий тому, аби стати частиною великої об’єднаної європейської сім’ї. Про це заявив Арсеній Яценюк у виступі у Фонді Конрада Аденауера у понеділок, 14 листопада, в рамках візиту до Берліна.

«Я очікую, що є така сама відданість з боку всіх країн – членів ЄС зберегти союз і захистити його», – додав Яценюк.

Він також нагадав промову президента Путіна на Мюнхенській конференції 2007 року, коли той сказав, що найбільша трагедія минулого сторіччя – це розвал Радянського союзу: «Усі думали, що він жартує, що це смішний жарт, пусті слова. Він не жартував».

«У 2008 році він (президент Путін) вторгся у Грузію. У 2008-му він досяг успіху в Бухаресті, коли Україні було відмовлено в підписанні плану дій щодо членства в НАТО. Згодом він незаконно анексував Крим, тоді відправив свої війська в Донецьк і Луганськ. А ще перед тим він почав спонсорувати радикальні сили в Європі, щоб зруйнувати єдність Європейського союзу. Він почав робити все можливе, щоб підірвати Трансатлантичну єдність і єдність всередині ЄС. Він не жартував. І не жартує», - сказав лідер «Народного фронту».

Він наголосив, що Росія витратила  мільярди доларів на модернізацію своєї армії і нагадав, що 2007-го РФ вийшла з ДЗЗСЄ – Договору про звичайні збройні сили в Європі: «Вони почали підготовку до вторгнення і в Грузію, і в Україну».

woikzdjnhdiyxpo1mswy

Російська машина пропаганди, наголосив Арсеній Яценюк, працює навіть у Європі та США: «У них свої маріонетки у різних країнах, які популяризують їхній порядок денний».

«Росія становить реальну загрозу для світового порядку», – наголосив він.

Єдина відповідь на такі загрози, зауважив лідер «Народного фронту» – міцна єдність: «Україна витрачає понад 5% ВВП на військові видатки. Країни – члени НАТО на цьому кордоні. Країни мають збільшувати військові видатки, ми маємо знайти відповідь, як боротися з російською пропагандою».

«Тож потрібна міцна єдність, дуже потужний порядок денний, збільшення військових видатків, санкції проти Росії. І ключова річ – вільний світ має залишатися на своїх підвалинах. На основних цінностях і принципах вільного світу: демократія, свобода і незалежність кожної держави», – наголосив Арсеній Яценюк. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: