Японські ЗМІ дослідили, чому росіяни соціально не захищені

Японські ЗМІ дослідили, чому росіяни соціально не захищені
112.ua

Путін зациклився на указах 2012 року

Кремль паралізований вступом в силу серії указів, які Президент Росії Володимир Путін випустив у травні 2012 року, відразу після свого повернення на пост президента. І він досі сприймає показники їх виконання як ознаки свого внутрішньополітичного успіху. Про це пише японське видання Japan Today.

«Ці укази стосуються зовнішньої, соціальної, економічної політики, а також політики в житловій сфері та сфері охорони здоров'я... Серед них: вартість квадратного метра житла повинна зменшитися на 20%; до 2020 року необхідно створити 25 мільйонів високопродуктивних робочих місць (це вдвічі більше у порівнянні з 2012 роком), і до 2018 року Росія має піднятися зі 120-го до 20-го місця в рейтингу Світового банку «Ведення бізнесу», - нагадує видання.

Разом із тим, Japan Today підкреслює, що через чотири роки суперечки навколо виконання указів посилилися. Уряд Російської Федерації з гордістю заявив про те, що 82% вимог, що містяться в указах, виконано. Але іноземні спостерігачі стверджують, що ця цифра набагато нижче.

Крім того, оптимізм, який лежав в основі цих рішень - в 2012 році ціна бареля нафти становила 113 доларів, а сьогодні вона дорівнює 49-ти доларам - давно випарувався під впливом економічних санкцій, падіння цін на нафту, різкого зростання інфляції та падіння курсу рубля.

«Наполегливе прагнення виконати президентські укази, по-перше, пояснює, чому російський уряд не міг реалізувати розумний антикризовий план протягом останніх двох років. Гроші і увагу, вкрай необхідні для стимуляції економічного зростання, регулярно спрямовували на виконання указів, а не на вирішення нагальних проблем.

По-друге, Путін сконцентрувався на досягненні певних цілей, безпосередньо пов'язаних з його престижем і авторитетом, набагато більше, ніж на реформах інститутів та вирішенні основних проблем простих росіян», - аналізує видання.

«Однак реальність навряд чи вплине на світогляд Путіна. Плануючи кампанію з переобрання на пост президента в 2018 році, він, найімовірніше, оголосить, що його політика виявилася успішною, вказавши на відсоток виконаних указів. Така стратегія дозволить йому замаскувати фактичні показники його економічної політики», - резюмує Japan Today.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: