З 18 по 20 лютого 2014 року серед співробітників правоохоронних органів було вбито і поранено 539 осіб, - адвокат «беркутівців»

З 18 по 20 лютого 2014 року серед співробітників правоохоронних органів було вбито і поранено 539 осіб, - адвокат «беркутівців»

Як стверджує адвокат, від вогнепальних поранень на Майдані загинуло кілька десятків силовиків

Захисник «беркутівців» (Павла Аброськіна та Олександра Маринченка),партнер адвокатської фірми Goro legal Олександр Горошинський в інтерв’ю «Главкому» розповів, що згідно офіційних даних міністерства МВС України, з 18 по 20 лютого 2014 року серед співробітників правоохоронних органів загалом було вбито і поранено 539 осіб.
«Вбито – кілька десятків. І це вогнепальні поранення. Зрозуміло, що в тій ситуації був наказ про видачу зброї. Але на видачу, не на застосування. А що стосується поводження із зброєю, будь-який співробітник міліції має керуватися статтею 15 Закону України «Про міліцію», відповідно до умов якої співробітник міліції має право застосувати вогнепальну зброю за умови наявності реальної загрози його життю або життю і здоров’ю громадян», - повідомив захисник «беркутівців».
Він також наголосив, що схожих випадків в судовій, зокрема європейській, практиці чимало. Наприклад європейським судом з прав людини був розглянутий процес над співробітником поліції, який застосував вогнепальну зброю до громадян під час акцій протесту. За результатом судового розгляду співробітника поліції Європейський суд виправдав.
«У справі за обвинуваченням співробітників спецпідрозділу «Беркут» наявність наказу на застосування зброї не доведена. В той же час кожен співробітник правоохоронного органу самостійно приймає рішення, як діяти в тій чи іншій ситуації», - зазначив адвокат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: