За півтора місяці стане відоме ім’я нового директора «Музею Майдану»

За півтора місяці стане відоме ім’я нового директора «Музею Майдану»

Нинішній керівник також планує взяти участь у конкурсі

Із проведенням конкурсу на посаду директора «Музею Майдану» затягувати не будуть. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив нинішній керівник музею Ігор Пошивайло.

«Коли мене призначали, зміни до закону про культуру ще не набрали чинності (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури»), у яких ішлось про конкурс на посади керівників закладів культури. Так от, згідно з ухваленим законом, трудові відносини з керівниками музеїв мають бути розірвані не пізніше 6 місяців після набрання законом чинності. Зараз якраз півроку з моменту мого директорства», - розповів він.

І небезпеки, що конкурс буде затягуватись, на його думку, в даному випадку немає.

«Його вже оголошено 22-го липня. Думаю, через півтора місяця музей отримає новопризначеного директора. Тим паче, в законі чітко зазначені терміни проведення конкурсу, а саме те, що керівник має бути призначений не пізніше ніж за два місяці після оголошення його початку», - зазначив Пошивайло.

Сам він також планує взяти участь у конкурсі. Але інших претендентів не знає.

«Організацією конкурсу займається орган управління музею - Інститут національної пам’яті. Я не втручаюсь у процес, щоб не створювати конфлікт інтересів», - запевнив він.

За словами Пошивайло, на даний момент у нього є певні складнощі.

«З одного боку, робота музею залежить від команди, але з іншого - її має формувати новопризначений директор, бо команда все ж формується під керівника. Тому зараз ми заповнюємо лише основні й технічні вакансії, беремо людей, наприклад, на посади бухгалтера, кадровика, юриста. Уже після конкурсу відбуватиметься формування команди, затвердження експертної, наглядової, піклувальної ради. Це вже буде компетенцією новоствореного колективу. Думаю, команду буде сформовано до кінця вересня. Але вже сьогодні ми готуємо повідомлення про вакансії, збираємо інформацію, шукаємо фахівців. Новопризначений директор, маючи базу даних таких кандидатів, може швидко обрати потрібних людей», - розповів він «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: