Захист Черновецького назвав необґрунтованим оголошення його в розшук

Захист Черновецького назвав необґрунтованим оголошення його в розшук
Леонід Черновецький

Захист також заявляє, що Черновецький не має процесуального статусу підозрюваного, оскільки підозри на отримав

Захист колишнього мера Києва Леоніда Черновецького заявляє, що оголошення СБУ їхнього підзахисного в розшук є необґрунтованим.

Як йдеться в заяві групи адвокатів екс-мера, розшук особи є обґрунтованим у тому випадку, якщо через відсутність у правоохоронців інформації про його місце перебування, вони не можуть провести за його участі необхідні процесуальні дії.

«У цій справі слідчому не тільки достеменно відомо про те, що Черновецький протягом останніх шести років не проживає на території України, але також за якою точною адресою за його участю можна провести будь-які необхідні дії. За умови, звичайно, реальної зацікавленості у проведенні розслідування. Така інформація є в розпорядженні Генпрокуратури вже майже два місяці», - заявляють адвокати.

Захист також заявляє, що їхній клієнт не має процесуального статусу підозрюваного, оскільки підозри на отримав.

«У разі продовження системних порушень сторона захисту буде змушена звернутися по допомогу в міжнародні органи з проханням належним чином відреагувати на факти, що свідчать про незаконне переслідування Черновецького», – додають адвокати.

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. 

Як відомо, 25 липня 2017 суд дав дозвіл на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями Генпрокуратури здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

14 липня 2017 року Черновецькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

26 липня слідчі ГПУ отримали дозвіл суду на затримання Леоніда Черновецького з метою розгляду справи у застосуванні йому запобіжного заходу.

Слідчі встановили, що внаслідок незаконних дій Леоніда Черновецького, який діяв в інтересах наразі невстановлених людей з найближчого оточення екс-президента Януковича, громаді Києва завдали збитків на загальну суму понад 250 млн грн. Зловживання Черновецького виразилися у незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, а також у заниженні орендної плати за землю і знищенні об'єкта археологічної спадщини.

Сам Черновецький стверджує, що не переховується від слідства. Він каже, що не проживає в Україні шість років, разом з тим, у Генеральній прокуратурі України знаходяться дані про його місце проживання, у тому числі і адреса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: