На Одещині протестувальники через вибори побилися із поліцією

На Одещині протестувальники через вибори побилися із поліцією
Поліція на місці подій
Фото: Сергій Веселов / Facebook

Внаслідок бійки постраждали 13 поліцейських

На Одещині у селищі Цебриковому Великомихайлівського району сталася бійка протестувальників із поліцією, внаслідок якої 13 співробітників правоохоронних органів постраждали. Про це пише видання «Думська».

За його даними, протистояння пов'язано в повторними виборами глави і ради об'єднаної територіальної громади, які відбудуться в неділю: результати першого голосування були скасовані судом.

Як повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУНП регіону Іван Іщенко, невідомі напали на поліцейських, коли ті евакуювали громадян з будівлі територіальної виборчої комісії, про мінування якої повідомив невідомий.

«О 13:00 в ГУНП Одеської області надійшло повідомлення про те, що замінована територія пошти і прилегла територія в селищі Цебриково, на Пушкінській вулиці, 5. Там зараз засідає територіальна виборча комісія. Поліція зобов'язана була захистити територію і зробити евакуацію громадян. Коли поліція почала проводити евакуацію громадян, в сторону поліцейських почали розпилювати невідомий газ. Крім того, невідомі почали наносити поліцейським пошкодження. Спецпідрозділ витіснив громадян, які чинили фізичний опір співробітникам поліції. Після цього була натягнута стрічка. Відзначимо, що в результаті неправомірних дій громадян 13 поліцейських постраждало», - розповідає поліцейський.

Офіцер додав, що зараз ситуація повністю контролюється органами правопорядку.

«Затримано двох громадян. Розпочато досудове розслідування за частиною 4 статті 296 та ст. 345 КК України - хуліганство і напад на співробітників правоохоронних органах. Стосовно затриманих слідчий приймає рішення. На даний момент територія огороджена, ситуація під контролем, і ми чекаємо вибухотехнічну службу», - заявив Іщенко.

Водночас у партії «Батьківщина» заявили, що у Цебриківській громаді, що на Одещині, мешканці зібралися на віче, щоб висловити обурення рішенням селищної виборчої комісії, яка призначила повторні вибори на 3 червня, та не допустити проведення цих виборів. Там повідомили, що «влада стягнула до селища поліцію з усіх найближчих районів області, щоб захищати не громаду, а місцеву СВК від мешканців Цебриківської ОТГ».

За даними прес-служби Одеського обласного партосередку ВО «Батьківщина», саме поліцією було застосовано сльозогінний газ.

«Усі виборчі процеси повинні вирішуватись та проходити лише у правовій площині. Учора ми передали місцевій поліції та представникам виборчої комісії усі документи та рішення судів, що засвідчують незаконність, призначених на третє червня, повторних виборів», – зазначили в «Батьківщині» Одещини. Там також «наголосили на неприпустимості застосування сили до мирного населення».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: