Одесит написав для молодих батьків «інструкцію» щодо годівлі білочок в парках

Одесит написав для молодих батьків «інструкцію» щодо годівлі білочок в парках

Поради Святослава Челбашева

Одесит три тижні спостерігав за взаємовідносинами батьків, дітей і білок в парках. За підсумками своїх спостережень він написав інструкцію.

Свої поради Святослав Челбашев опублікував на особистій сторінці в фейсбуці.

Святослав Челбашев регулярно публікує фотографії білок, що мешкають в одному з одеських парків і тому вважає себе «винним» в їх популяризації:

«Пишу, тому що в деякій мірі сам винен в популяризації білок, принаймні у нас в парку».

За словами автора, його пост не про те, що маленькі діти не повинні ганятися за білками з палицями і голосно кричати, а про виховання та про безпеку. Адже білки - переносники небезпечних захворювань, в тому числі і сказу. І одного укусу буває досить, щоб заразитися.

«Тому, дивлячись як багато батьків відпускають своїх дітей, дво- трьох років «йди білочку погодуй», я в шоці ... Батьки. Я не вважаю себе експертом, але мій досвід спілкування з цими милими звірками дозволяє мені дати вам деякі поради», - написав Святослав Челбашев.

Отже, популяризатор білок рекомендує:

  1. Перше спілкування з білкою краще випробувати на собі. Давати корм найкраще у відкритій долоні - менше шансів що вона випадково вкусить.
  2. Маленьким дітям краще годувати в рукавичках, тому що дитина не розуміє коли відпустити корм, а білка може вкусити забираючи.
  3. Дітям постарше треба пояснити - не тримайте корм в пальцях, якщо вона вже його взяла. У кращому випадку білка образиться і більше не повернеться, в гіршому - вкусить.
  4. Тиша і спокій ... Це найпростіше що потрібно знати. Ваші діти будуть у безпеці, а спілкування з природою буде вас радувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: