Одеситам у 2018 році безкоштовно проведено понад п'ять тисяч томографічних досліджень

Одеситам у 2018 році безкоштовно проведено понад п'ять тисяч томографічних досліджень
Ілюстративне фото

У міських лікарнях Одеси пацієнтів безкоштовно забезпечують томографічною діагностикою за програмою «Здоров'я»

В Одесі в рамках реалізації муніципальної програми «Здоров'я» за рахунок коштів міського бюджету проводиться закупівля послуг щодо дорогої високотехнологічної діагностики - комп'ютерної томографії (КТ) та магнітно-резонансної томографії (МРТ).

Томографія проводиться при госпіталізації всім пацієнтам з гострими інсультами, судомним синдромом, тромбоемболією легеневої артерії, травмами грудної та черевної порожнини, черепно-мозковими і спінальними травмами та іншими станами, при яких даний вид досліджень входить в стандарт діагностики. Проведення таких досліджень особливо важливо для диференціальної діагностики і визначення тактики лікування при геморагічних і ішемічних інсультах.

Програма працює в одеських лікарнях №1, №5, №8, №10, №11 та інфекційній лікарні. Також безкоштовно КТ і МРТ забезпечуються за медичними показаннями діти при госпіталізації в дитячу міську лікарню ім. акад. Б.Я. Резніка і дитячу міську клінічну лікарню №3.

У 2018 році в стаціонарних лікувально-профілактичних установах Одеси за рахунок міського бюджету проведені 5070 безкоштовних томографічних досліджень. З них 747 КТ і МРТ проведені у двох дитячих лікарнях, решта досліджень - у лікарнях №1, №5, №8, №10, №11 та інфекційній лікарні.

Програма щодо безоплатного забезпечення одеситів томографічною діагностикою продовжена у 2019 році. З огляду на діагностичну важливість і затребуваність у одеситів КТ і МРТ, рішенням сесії Одеської міської ради фінансування даної Програми в 2019 році збільшено і становить 4 млн. 571,9 тис. гривень.

Своєчасне забезпечення томографічною діагностикою при надходженні пацієнта в стаціонар допомагає якомога раніше встановити точний діагноз і призначити правильне лікування. Робота програми щодо безоплатного забезпечення КТ і МРТ спрямована на поліпшення стану здоров'я одеситів і подальше зниження інвалідизації та смертності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: