Одеський Куяльник планують перетворити в курорт державного значення

Одеський Куяльник планують перетворити в курорт державного значення

Природні мінеральні води та сіль Куяльницького лиману застосовуються при лікуванні широкого спектру захворювань у дорослих та дітей

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернеться до керівників фракцій Верховної Ради щодо прийняття законопроекту «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення» у найшвидший термін.

Про це інформує прес-служба Одеської ОДА, повідомляє «Главком».

«За деякими лікувальними особливостями Куяльницький лиман інколи кращий за Мертве море Ізраїлю. Але на жаль, він не є курортом державного значення. Ми розробили відповідний законопроект щодо надання йому цього статусу. Щоб це відбулося якнайшвидше, я направлю відповідне звернення до керівників всіх фракцій Верховної Ради, аби вони його поставили на голосування та прийняли», - підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Зазначимо, реалізація законопроекту «Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення» стимулюватиме розвиток території, а також  раціональне використання природних лікувальних ресурсів. В результаті прийняття законопроекту очікується зацікавленість з боку потенційних інвесторів та розвиток малого та середнього бізнесу. З одного боку - це сприятиме покращенню якості життя місцевих мешканців, з іншого - стане додатковим стимулом розвитку туристичної сфери в Одеській області.

«Я впевнений, велика кількість людей із задоволенням відвідає наш лікувальний курорт. А оголошення його курортом державного значення дасть гарантії інвестору, що не буде незаконних забудов на території. Куяльник може стати двигуном розвитку туристичної галузі», - наголосив Максим Степанов.

Як відомо, природні мінеральні води та сіль Куяльницького лиману застосовуються при лікуванні широкого спектру захворювань у дорослих та дітей. Зокрема, йдеться про захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи, органів травної системи тощо. Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 11.12.1996 року “ Про затвердження переліку водних об’єктів, що відносяться до категорії лікувальних”  Куяльницький лиман та Куяльницьке родовище мінеральних вод віднесені до категорії лікувальних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: