Порошенко і прем'єр Болгарії оглянули відремонтовану трасу Одеса-Рені

Порошенко і прем'єр Болгарії оглянули відремонтовану трасу Одеса-Рені
Петро Порошенко зустрівся з Бойко Борисовим 5 жовтня 

Президент України у Одесі зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов у п’ятницю 5 жовтня оглянули ділянку відремонтованої траси «Одеса-Рені».

Під час зустрічі з главою уряду Болгарії Порошенко також обговорив перспективи продовження дороги Одеса-Рені як транспортного коридору до Варни і Софії, і чимало інших питань двостороннього співробітництва.

Як зазначив президент, траса М-15 «Одеса-Рені» - важлива частина міжнародних транспортних коридорів між Європою та Азією. Протяжність дороги Одеса-Рені - 289,4 км. 225,1 км автошляху вже відремонтовано. 

Глава держави також відзначив запровадження прямого авіасполучення з Одеси до Болгарії та прямого залізничного сполучення зі Львова до Болгарії.

Натомість прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов зауважив, що посилення міжлюдських контактів сприяє розвитку двосторонніх відносин і відзначив важливість розвитку портового сполучення.

Президент України звернувся до присутнього на зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна опрацювати з болгарськими колегами це питання.

Бойко Борисов також запропонував відкрити болгарську школу в Одесі. Президент України підтримав цю ініціативу і запропонував також відкрити в Софії український культурний центр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: