Річниця трагедії в Одесі. Поліція спростила доступ на Куликове поле, але без сутичок не обійшлося (фото)

Річниця трагедії в Одесі. Поліція спростила доступ на Куликове поле, але без сутичок не обійшлося (фото)
Фото «Пушкінська»

Біля розворотного кільця трамваю виникло кілька невеликих конфліктів

Сьогодні на Куликовому полі зібралися одесити, щоб вшанувати пам’ять загиблих 2 травня 2014 року в Будинку профспілок. Як повідомляє «Пушкінська», з самого ранку поліція оточила площу і пускала всередину по двоє і в супроводі правоохоронців. До полудня доступ на Куликове поле спростили.

Тепер людей пускають безперервно групами по 3-4 людини. На вході всіх перевіряють за допомогою портативних металошукачів. Пройшли на площу і активісти патріотичних організацій.

Біля самого Будинку профспілок з поліції – тільки кілька співробітників діалогу. Вони намагаються нікого не квапити, але стежать, щоб ніхто особливо не затримувався. Люди кладуть квіти і йдуть. Тим більше, що тут дуже голосно з колонок по колу звучить інформація про карантинні заходи.

Крім цього, на прохідному пункті біля розворотного кільця трамваю виникло кілька невеликих конфліктів. В одному випадку чоловік похилого віку відмовлявся надіти маску, заявляючи, що рішення про їх носіння – антиконституційне. Він вчепився в паркан і поліції довелося його від нього фактично віддирати. У підсумку чоловіка скрутили і забрали.

2 травня 2014 року учасники одеського «антимайдану» напали в центрі Одеси на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, тоді загинуло кілька людей.
Згодом «антимайданівців» відтіснили до Куликового поля, де спалили їх табір, але багато хто забарикадувався у Будинку профспілок. Так, сторони конфлікту закидали один одного пляшками із запальною сумішшю. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 48 учасників масових заворушень. 200 осіб з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою. З того часу жодна особа так і не була притягнена до відповідальності.

Нагадаємо, раніше Інститут національної пам’яті виклав фільм «2 травня. Без міфів».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: