Суд на тиждень відклав розгляд «справи Труханова»

Суд на тиждень відклав розгляд «справи Труханова»

Мер Одеси Геннадій Труханов (ліворуч) у суді, архівне фото

Суд заслухав позиції сторін щодо задоволення трьох клопотань адвокатів про припинення кримінального провадження і зміну запобіжного заходу підсудним

Колегія Малиновського райсуду Одеси заслухала 1 листопада позиції обвинувачення та захисту у «справі Труханова».

Сторони висловили діаметрально протилежні позиції щодо заявлених клопотань, однак колегія відклала до 9 листопада винесення відповідних ухвал, повідомляє «Укрінформ».

«Суд заслухав позиції сторін щодо задоволення трьох клопотань адвокатів про припинення кримінального провадження і зміну запобіжного заходу підсудним. Було встановлено, що сторона обвинувачення станом на 1 листопада не готова надати суду для дослідження документи ЄРДР, що стосуються законності поновлення провадження щодо підсудної Галини Богданової (директора підприємства «Брокбізнесконсалт» - ред). Тому суд виніс ухвалу - задовольнити клопотання сторони обвинувачення про перенесення слухання справи на 9 листопада», - озвучив рішення суддя Черевко.

Головуючий запропонував прокурору САП Максиму Кравченку, що просив оголосити перерву в судовому процесі, витребувати відповідні документи з ЄРДР, що стосуються поновлення цього кримінального провадження, і надати для дослідження на наступному засіданні суду.

Як з'ясувалось на засіданні суду, у процесі розслідування резонансної «справи Труханова» детективами НАБУ і прокурорами САП несподівано розпочав власне слідство слідчий Приморського відділу поліції Одеси щодо встановлення законності дій однієї з фігуранток справи - підсудної Богданової. Було проведено декілька допитів директора «Брокбізнесконсалту», а також нову експертизу вартості приміщення холдингової компанії «Краян».

За словами представника САП на суді, ініційоване Приморським відділом поліції Одеси слідство завершилось винесенням рішення про те, що «в діях Богданової не міститься складу злочину. І кримінальне провадження щодо оцінки майна «Краяна» Богдановою було закрито».

Однак прокурор Кравченко не зміг надати колегії Приморського райсуду документи, до яких має доступ керівник САП Назара Холодницький, що підтверджують незаконне дублювання співробітниками поліції Одеси розслідування дій підсудної Богданової.

«Для того, щоб їх витребувати з ЄРДР і доставити суду, необхідно декілька днів», - пояснив представник САП.

Представники сторони захисту групи підсудних висловились проти оголошення перерви у судовому процесі, однак колегія суддів підтримала законність клопотання сторони обвинувачення.

Адвокати підсудних директора ТОВ «Девелопмент еліт» (продавець адмінбудівлі) Петра Загодиренка і директора ТОВ Valton Group Ігоря Кравченка також наполягали в суді на наявності підстав для зміни запобіжного заходу для свої підопічних - із 5-мільйонних застав, визначених раніше Солом'янським судом Києва, на звільнення під особисте зобов'язання. Натомість прокурори заявили, що не вбачають підстав для зміни запобіжних заходів.

Судова колегія поки що не винесла ухвал щодо поданих клопотань захисників підсудних Загодиренка і Кравченка.

Нагадаємо 26 жовтня підготовче засідання в справі щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова, його підлеглих та інших посадових осіб перенесли на 1 листопада – судді кілька годин слухали клопотання захисту і вирішили зробити перерву на кілька днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: