В Одесі піщані ділянки пляжів звільняють від торгових павільйонів і об`єктів харчування

В Одесі піщані ділянки пляжів звільняють від торгових павільйонів і об`єктів харчування

Благоустрій міста триває

За численними зверненнями громадян департамент муніципальної безпеки проводить перевірки пляжів. Результатом перевірок стало прийняте сьогодні, 27 червня 2018 року, рішення виконкому «Про скасування погоджень схем розміщення тимчасових споруд на орендованих ділянках пляжів міста Одеси, виданих управлінням інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеської міської ради». 

Робота щодо виявлення порушень чинного законодавства України суб'єктами господарювання триває. На підставі прийнятих рішень виконкому суб'єктам господарювання буде видаватися розпорядження на знесення тимчасових споруд, розташованих на піску. У разі невиконання демонтаж буде проведений примусово. 

«Ми не проти сервісу, який надається підприємцями на пляжах одеситам і гостям міста. Але ми проти того, у якому вигляді цей сервіс часто надається! З тими, хто не буде виконувати наші законні вимоги, ми знайдемо можливість розірвати взаємини і привести в порядок пляжі міста», - підкреслив Геннадій Труханов. 

* * * * * 
Управління інженерного захисту територій міста та розвитку узбережжя є органом управління берегозахисних споруд, до яких відносяться штучні піщані пляжі вздовж усього узбережжя Приморського і Київського районів до мису Великого Фонтану. Укладаючи договір оренди, суб'єкт господарювання отримує право на здійснення господарської діяльності, спрямованої на надання низки послуг відпочивальникам на пляжі. При цьому орендар повинен дотримуватися чинного законодавства України, що чітко регламентує перелік малих об'єктів благоустрою, які можуть бути розміщені на піску (шезлонги, парасольки, тіньові навіси, роздягальні і т. ін.). Управлінням інженерного захисту територій міста та розвитку узбережжя затверджується схема розміщення таких тимчасових споруд. 
Будь-який відступ від чиннного законодавства України, в тому числі встановлення пунктів торгівлі або харчування на піску, є порушенням законодавства України. 

ПЕРЕЛІК
схем розміщення тимчасових споруд, які підлягають скасуванню
 
з/п
Особа, якій надавалося погодження
Місцезнаходження пляжу,
щодо якого надавалося погодження
1.
ТОВ «КАЛЄНДА»
Пляж «Курортний» між траверсами
№ 9 та № 10 другої черги протизсувних споруд в районі 13-ї станції Великого Фонтану
2.
ГО «Одеська обласна спілка ветеранів-десантників»
Пляж «Золотий берег» між траверсами № 16 та № 16а другої черги протизсувних споруд
 
3.
ТОВ «ФОРЕКСТІН»
Пляж «Чайка» між траверсом № 6 та № 6а другої черги протизсувних споруд

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: