В Одесі виник скандал через тигреня, на якому заробляють гроші фотографи

В Одесі виник скандал через тигреня, на якому заробляють гроші фотографи

В поліції пообіцяли розпочати розслідування, дізнавшись про існування відео зі змученою твариною

В Одесі відвідувачі біопарку обурилися через знущання з 2-місячного тигреняти, яке змушували фотографуватися з відвідувачами чотири години поспіль на пекучому сонці.

Про це повідомляє ТСН.

Відео активісти опублікували у соцмережі, закликаючи втрутитися зоозахисників та поліцію, аби врятувати тварину.

В поліції пообіцяли розпочати розслідування, дізнавшись про існування відео зі змученою твариною.

«Мені невідомо про те, що це відео було у відкритих джерелах. Якщо ми промоніторимо це відео, то відповідна реєстрація має бути», - заявила заступник керівника відділу комунікацій ГУНП в Одеській області Любов Гордієвська.

У біопарку спілкування з журналістами уникають: і телефоном, і на вході до закладу пропонують одне – писати на сайт.

Тигреняті і далі доводиться працювати фотомоделлю – в цьому журналісти переконалися, завітавши до біопарку, як відвідувачі. При цьому малюка не тримають у фотозоні, а прогулюють у натовпі під пекучим сонцем. Прейскурант не змінився: фото коштує 300 гривень. За ці гроші тваринку дозволяють взяти на руки.

Працівники біопарку впевнені, що шкоди від чужих рук тигреняті немає жодної, бо він до людей звик від народження. Проте зоозахисники так не вважають. «Наслідків є декілька: по-перше, це смерть. Дуже багато статистики, що в таких умовах звірі не живуть довго. По-друге, це стрес, і стрес призводить до того, що тварина може проявити агресію у будь-яку хвилину», - говорить голова ГО «Громадська рада зоозахисників міста Одеси» Світлана Барсукова.

Навіть якщо поліція розпочне розслідування, тварину з біопарку вилучати не будуть. Найбільше, що загрожує керівництву закладу – штраф.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження гуманного ставлення до тварин», згідно з яким за жорстоке поводження з тваринами передбачене позбавлення волі на строк до восьми років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: