В Одесі захворюваність на ГРВІ та грип перебуває нижче за епідпоріг

В Одесі захворюваність на ГРВІ та грип перебуває нижче за епідпоріг

У 2019 на кір захворіли 99 одеситів, 98 з них не були щеплені

За інформацією ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», минулого тижня на ГРВІ та грип захворіли 5134 одесити, з яких 58% склали діти у віці до 17-ти років. 

Захворюваність серед дитячого населення знизилася на 9%, порівняно з попереднім тижнем, що пов'язано з продовженням зимових канікул. Також знизилася питома вага дітей у загальній кількості хворих на ГРВІ та грип. 

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться нижче за епідпоріг і відповідає сезонному рівню для цієї пори року. 
За даними моніторингу вірусологічних досліджень, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу і вірусів негрипозної етіології. Переважають віруси грипу, з них А / H3N2 - 86,2% і А / H1N1 - 13,8%. 

З урахуванням епідситуації для запобігання поширенню грипу та ГРВІ наказом департаменту охорони здоров'я Одеської міськради з 20 грудня 2018 року введено обмежувальні заходи в міських лікувально-профілактичних установах, зокрема й обмеження відвідування пацієнтів у стаціонарах. 

Захворюваність на кишкові інфекції в Одесі за минулий тиждень склала 165 випадків, з яких 73,3% - діти, більшість у віці 1-4-х років. 

Захворюваність на кір в Одесі минулого тижня зросла більш ніж удвічі, порівняно з попереднім тижнем, і склала 48 випадків - 29 дорослих і 19 дітей. 

З початку 2019 року в Одесі зареєстровано 99 випадків захворювання на кір, з них 39 дітей. З усіх хворих на кір 98 осіб не були щеплені, і один пацієнт був вакцинований одноразово. 

У всіх дитячих міських поліклініках Одеси є вакцина КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії, що забезпечує ефективний захист від кору, паротиту та краснухи. 

Одеські медики настійно рекомендують усім батькам, чиї діти не щеплені від кору, вакцинувати їх від цього небезпечного інфекційного захворювання. Вакцинація від кору в Україні проводиться в 1 рік і 6 років. Діти повинні бути вакциновані при першій же можливості, коли настав час щеплення за календарем, тобто відразу після настання 12-місячного і 6-річного віку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: