Італійській броньовик MLS Shield пройшов випробування російським «Градом» (фото)

Італійській броньовик MLS Shield пройшов випробування російським «Градом» (фото)
Ось так виглядає броньовик Shield після обстрілу «Градом» – усі члени екіпажу вціліли
фото: Європейська солідарність

Два тижні тому ще один броньовик MLS Shield потрапив під мінометний обстріл

Італійська бронемашина MLS Shield, яку у серпні Петро Порошенко з волонтерами передав українським десантникам, пройшла випробування «Градом». Про це повідомив відомий волонтер Юрій Бірюков.

«Так, це наш броньовик MLS Shield c позивним «Росомаха». Це сталося кілька днів тому, але ми не світили те, що сталося, чекаючи закінчення процедури технічної евакуації. Тепер можна.

Машина пройшла через «прихід» «Града». Я не можу вам передати, як це. Це не зрозуміти, це не описати, це не пояснити. Вогняне пекло та усвідомлення своєї повної вразливості. Сім чоловік екіпажу. Всі вціліли», – повідомив Бірюков.

Італійській броньовик MLS Shield пройшов випробування російським «Градом» (фото) фото 1

«Моторошні кадри. Орки лютують на Донеччині, намагаючись бодай якось прикрити своє фіаско на Півдні. А наші воїни щодня тримають фронт, тримають Схід. Посічений Шилд змогли евакуювати не одразу. Але завдяки цій бронемашині – семеро хлопців, членів екіпажу, лишилися живі, в прямому сенсі, прорвавшись крізь «Град». Це сталося кілька днів тому. І це вже другий броньовик, який вивіз своїх пасажирів із пекла і зберіг їхні життя», – відреагував на цю історію Петро Порошенко.

Як відомо, два тижні тому ще один броньовик MLS Shield потрапив під мінометний обстріл. Тоді міна влучила у капот, але екіпаж теж уцілів.

Італійській броньовик MLS Shield пройшов випробування російським «Градом» (фото) фото 2

«Я хочу, щоб ви теж вдивилися в ці фото. Ми обов’язково переможемо. Тому що кожен з нас добре знає, що робить. Воїни – на фронті, а ми – для фронту», – наголосив Петро Порошенко.

«Ось така статистика – ми з вами, кожен із наших донаторів загалом, а персональні донатори машин «Веном» та «Росомаха» особливо – ви врятували життя вісімнадцяти людей. І це не якась абстракція, не якісь приклади. Цілком конкретні вісімнадцять бійців ЗСУ, які живі завдяки нашим з вами броньовикам», – пише Бірюков.

Він також повідомив, що броньовики будуть відновлені і знову поїдуть на передову. «Воно того варте», – наголошує Бірюков.

Як відомо, 11 серпня Петро Порошенко передав десантникам 79-ї бригади 11 італійських бронемашин SHIELD, куплених спільно з волонтерами ГО «Справа Громад». Загальна вартість 11 машин перевищила 3 млн євро. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: