«Правда на нашому боці». Як пройшов хресний хід Київського патріархату

«Правда на нашому боці». Як пройшов хресний хід Київського патріархату
Хресний хід УПЦ КП
Фото: umoloda.kiev.ua

«Правда на нашому боці. І про це знає не лише вся Україна, а і весь світ знає, що правда з нами», - зауважив Патріарх Філарет під час виступу на Володимирській гірці

Сьогодні у День хрещення Київської  Русі-України віряни Української православної церкви Київського патріархату пройшли хресним ходом від Володимирського кафедрального собору до пам’ятника Святому Володимиру над Дніпром у Києві.

Хресний хід розпочався після літургії у Володимирському соборі, яку правив Патріарх Філарет.

Він очолив колону священиків та вірян, яка пройшла центром Києва. Її супроводжували поліцейські. Загалом для посиленого патрулювання вивели понад 3 тис. правоохоронців.

У колоні вирізнялися військові капелани, які були в своєму, дещо незвичному для звичного сприйняття, одязі: військовій формі з елементами церковного вбрання.

Віряни та священики, що зібралися з усієї України, пройшли Володимирською вулицею, на якій поліція тимчасово перекрила рух, через Михайлівську площу до пам'ятника князю Володимиру.

Учасники тримали ікони та синьо-жовті прапори. Одна із них - нещодавно освячена ікона «Богородиці воїнської», на якій зображено князя Володимира, Івана Мазепу, воїна УПА, чорного запорожця, майданівця та воїна АТО.

Біля пам'ятника князю Володимиру предстоятель УПЦ (КП) Філарет провів урочистий молебень.

«Правда на нашому боці. І про це знає не лише вся Україна, а і весь світ знає, що правда з нами. Тому що ми ядерну зброю віддали, тому що миролюбива держава, і не ми напали на Росію, а Росія відібрала у нас тимчасово Крим. І хоче Донбас тепер відібрати», - зауважив Патріарх Філарет під час виступу на Володимирській гірці.

Читайте також: Конвертація Бога. Чому українські політики так люблять ходити до церкви

Митрополит УПЦ МП Митрофан: Духовну підтримку у нас можуть отримати всі, навіть ополченці і бойовики

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: