У мережі з’явилися рідкісні фото китів із дрона

У мережі з’явилися рідкісні фото китів із дрона
Неймовірні світлини було зроблено у ході новітніх досліджень
фото: Оксана Савенко, Вадим Ткаченко та Тед Чізман

Українські полярники показали велетнів із висоти пташиного польоту 

Полярники станції «Академік Вернадський» показали неймовірні кадри китів, зняті на дрон.  Відповідні світлини оприлюднено на Facebook Національного антарктичного наукового центру.

Попри труднощі, пов'язані з війною, цього року біологи «Академіка Вернадського» почали використовувати дрони для глибшого вивчення найбільших ссавців на планеті. Впровадження новітніх методів дослідження дає можливість краще побачити китів в їх природньому середовищі існування та не втручатися в їх життя. Зробити це з човна чи берега важко, враховуючи велетенські розміри тварин: довжина найпоширеніших в районі станції горбанів сягає 13-15 метрів, а синіх китів – взагалі 30 метрів.

У мережі з’явилися рідкісні фото китів із дрона фото 1
Національний антарктичний науковий центр
У мережі з’явилися рідкісні фото китів із дрона фото 2
Національний антарктичний науковий центр
У мережі з’явилися рідкісні фото китів із дрона фото 3
Національний антарктичний науковий центр

«Одне з важливих завдань цієї програми – вивчення реакції китів на наближення човнів та їхнє перебування поблизу. Це міжнародний експеримент, за результатами якого буде скориговано правила щодо наукових та рекреаційних спостережень за китами в Антарктиці», – зазначили науковці. 

Перший етап цієї роботи був проведений співробітниками відділу біології і екології НАНЦ, що працюють в межах сезонного дослідження, – Оксаною Савенко та Вадимом Ткаченком в районі Антарктичного півострова. Тоді було зроблено світлини горбатих китів, фінвалів, косаток, тюленів Ведделла і морських леопардів, а також записано акустичне звучання морських ссавців.

Нагадаємо, комплексне дослідження китів на станції «Академік Вернадський» почалося 2018 року. Завдяки величезній роботі вчених з фотоідентифікації цих тварин уже було зібрано інформацію про міграцію горбатих китів у Південній півкулі та контакти між популяціями цих велетнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: