Зневіра, яку топили в алкоголі. Депресивні фотографії Луганська 1990-х років

Зневіра, яку топили в алкоголі. Депресивні фотографії Луганська 1990-х років

Звичні типажі Олександра Чекменьова - персонажі з мало захищених соціальних верств, інтерес до яких пронизує всі його документальні роботи

Олександр Чекменьов народився 1 квітня 1969 року в Луганську. За освітою технік-технолог ливарного виробництва. Однак фотографією захоплювався з дитинства і під час навчання в технікумі всюди носив із собою фотоапарат. Знімав випускні альбоми, а в армії для всіх - дембельські.

Становлення фотографа припало на вік 24-27 років, коли він працював у фотомайстерні рідного міста і практично в ній жив.

Уже в ранніх роботах Олександра була помітна тяга до документальної та соціальної фотографії. Він знімав навколишнє життя - людей на вулицях, будні донбаських шахтарів і працівників швидкої допомоги. Його фотосерії - унікальні документальні зображення епохи, що минає.

Роботи Чекменьова виставлялися на персональних і групових виставках в Україні, Росії, Польщі, Словаччині, Литві, Швейцарії, Німеччині, США. Серед премій і нагород Чекменьова гран-прі «Фотограф року Україна 2013» за серію «Донбас», перемога в конкурсі документальної фотографії в Швейцарії з серією «Український паспорт», один приз конкурсу документальної української фотографії «Укрпресфото».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: