«Це безвідповідально та принизливо»: американці вимагають у МОК перенести Олімпіаду-2020

«Це безвідповідально та принизливо»: американці вимагають у МОК перенести Олімпіаду-2020
Американські легкоатлети не хочуть такої Олімпіади
Track & Field News

Наразі з заявами виступили плавці та легкоатлети

Федерація легкої атлетики США (USATF) вимагає перенести Олімпіаду в Токіо через пандемію коронавірусу.

У відкритому листі, опублікованому на своєму акаунті в Twitter, виконавчий директор USATF Макс Зіґель написав, що «проведення змагань у світлі поточної глобальної ситуації не в інтересах наших спортсменів».

Лист було адресовано керівнику Олімпійсько-паралімпійського комітету США (USOPC) Сарі Гірланд, яка вчора відповіла на аналогічний відкритий лист, надісланий від імені USA Swimming, сказавши, що організаторам Олімпіади в Токіо варто надати «нагоду зібрати більше даних і порад експертів, перш ніж наполягати на прийнятті рішення».

Лист від Федерації плавання США з’явився після того, як Норвезький олімпійський і паралімпійський комітети та Конфедерація спорту надіслали відкрите звернення президенту Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасу Баху з вимогою відкласти Ігри, поки «світова спільнота не контролюватиме розвиток пандемії».

Посилаючись на «безпеку та добробут наших спортсменів», у листі USATF просять USOPC прийняти схожу позицію.

«На жаль, хоча наші спортсмени світового класу готові підвести себе до оптимальних кондицій у пошуках олімпійського успіху, ймовірність того, що вони зможуть належним чином тренуватися у безпечному та адекватному середовищі та підвищувати майстерність, у розпал цієї глобальної кризи є невисокою», - пише Зіґель.

«Як ми дізналися, наші спортсмени переживають величезний стрес, тиск і тривогу, а їх психічне здоров'я та самопочуття є одними з наших найвищих пріоритетів. Це, поряд з «нереальними перебоями», які відчуваються через пандемію. USATF просить USOPC «звернутися до МОК для перенесення Олімпійських ігор 2020 року в Токіо».

 «Ми, безумовно, розуміємо наслідки цього запиту та реальність спроб узгодити логістику відкладених Олімпійських ігор навколо графіків інших спортсменів, спортивних федерацій, ключових зацікавлених сторін тощо, але альтернатива підготовки та змагань у світлі поточної глобальної ситуації буде не в інтересах наших спортсменів (настільки важким, як це рішення може бути), - йдеться в листі. -

Ми визнаємо, що немає ідеальних відповідей, що це дуже складне і важке рішення, але ця позиція принаймні забезпечує нашим спортсменам комфорт, знаючи, що у них буде достатній час, щоб належним чином підготуватися фізично, душевно та емоційно та бути в змозі брати участь у безпечних та успішних Олімпійських іграх, щоб вони могли зосередити свою увагу на турботу про себе та свою сім'ю».

Лоло Джонс, яка представляла Сполучені Штати як на літніх, так і на зимових Іграх, була однією з тих, хто відразу висловився на підтримку листа, сказавши, що «радий, що USATF виступила» і визнала нинішню позицію МОК «безвідповідальною та принизливою».

Церемонія відкриття Олімпійських ігор запланована на 24 липня і МОК заявив у своїй заяві на початку цього тижня, що немає необхідності в «будь-яких кардинальних рішеннях на цьому етапі».

У відповідь на відкритий лист Федерації плавання США, USOPC пообіцяв, що «буде оперативно надавати влучні поради та підтримуватиме чесний зворотній зв'язок, а також буде непереборним захисником спортсменів та їх безпеки та необхідності справедливої платформи для Ігор».

У заяві додано: «У той час, і як це стосується Ігор, ми також чули від спортсменів, що вони хочуть, щоб Олімпійські та Паралімпійські ігри відбулися, і не треба передчасно позбавляти таких атлетів будь-яких надій змагатися на Олімпійських і Паралімпійських іграх, доки не буде остаточної ясності».

Наразі в світі зафіксовано майже 12 000 смертей від COVID-19 і з кожним разом більшає країн, які накладають суворі обмеження на поїздки за кордон та прийняття іноземців, через що спортсменам важко тренуватися.

Численні олімпійські кваліфікації були відкладені або скасовані, хоча американські Олімпійські відбори з легкої атлетики, які відбудуться в червні в Юджині, поки що залишаються в календарі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: