Норвезький Олімпійський комітет просить МОК не проводити Олімпіади в Токіо

Норвезький Олімпійський комітет просить МОК не проводити Олімпіади в Токіо
Беріт Кйолл попередила МОК, що норвежці залишають остаточне рішення щодо виступів норвезьких спортсменів на Іграх-2020 за собою
VG

Норвежці не виключають, що можуть відмовитися від участі в Іграх-2020 самі

Норвезький олімпійський і паралімпійський комітети та Конфедерація спорту (NIF) написали до Президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха листа з проханням про те, щоб Олімпійські ігри в Токіо 2020 року не відбулися до того, як ситуація з коронавірусом буде під жорстким контролем у світовому масштабі.

Лист був написаний МОК президенткою NIF Беріт Кйолл та генеральним секретарем Кареном Квалевеґом.

Кйолл заявила, що «не виправдано і не бажано відправляти норвезьких спортсменів на Олімпіаду чи Паралімпіаду в Токіо до того, як світова спільнота не почне контролювати розвиток пандемії».

Вона попросила МОК інформувати НОК про основні етапи, що призводять до остаточного рішення.

Кйолл підкреслила, що незалежно від остаточного рішення МОК, NIF проведе незалежну національну оцінку доцільності участі спортсменів в Олімпіаді та Паралімпіаді.

«Норвезький НОК стурбований 19-денною пандемією COVID-19 та ситуацією в галузі охорони здоров'я на національному та міжнародному рівнях», - йдеться у повідомленні. – Ситуація у багатьох частинах світу є складною та небезпечною. Норвезький НОК щодня контролює планування Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Ми розуміємо і поважаємо, що ситуація дійсно дуже складна для японських органів охорони здоров'я, OCOG та МОК. Ми віримо, що поради оперативних груп Токіо-2020 є найвищим медичним рівнем і ставлять безпеку спортсменів як найвищу цінність. Зважаючи на складну ситуацію, з якою ми стикаємося, будемо вдячні, якщо б МОК міг би дати нам уявлення про основні віхи в процесі, що призводуть до остаточного рішення проведення чи непроведення Токіо-2020.

Наша чітка рекомендація полягає в тому, що Олімпійські ігри в Токіо не можуть відбутися до того, як ситуація COVID-19 не буде знаходитися під жорстким контролем у світовому масштабі».

.jpg_01Заява NIF

Норвезький НОК підкреслив, що уряд країни заборонив організовувати спортивні заходи, вводячи заходи щодо припинення поширення коронавірусу 12 березня.

Організація заявила, що підтримує позицію уряду, але підкреслила, що занепокоєна щодо чесної гри зі спортсменами, які не можуть повноцінно готуватися до Ігор.

Кілька національних олімпійських комітетів висловили підтримку позиції МОК щодо планів проведення Ігор. Це відбувається, незважаючи на зростання тиску на МОК впродовж останнього тижня, щоб відкласти Ігри.

Заклики відкласти Олімпіаду з’явилися через невизначеність щодо кваліфікації в Токіо-2020, а також відсутність у спортсменів змоги вести повноцінну підготовку, оскільки деякі країни були обмежені урядами, щоб стримувати поширення вірусу.

Раніше президент МОК Томас Бах заявив New York Times, що організація розглядає альтернативні сценарії, але не буде спекулювати на майбутньому Ігор у Токіо.

«Ми не знаємо, яка буде ситуація, - сказав він. - Ми, звичайно, розглядаємо різні сценарії, але маємо перевагу перед багатьма іншими спортивними організаціями чи професійними лігами у тому, що до початку Ігор ще чотири місяці. Але й при цьому наші колеги навіть оптимістичніші, бо більшість з них перенесли свої події на квітень або кінець травня. Ми говоримо про кінець липня».

Бах неодноразово наполягав на тому, щоб МОК дотримувався порад експертів, таких як Всесвітня організація охорони здоров’я, щоб забезпечити здоров'я спортсменів.

Олімпійські ігри в Токіо мають розпочатися 24 липня.

Наразі по всьому світу було зареєстровано близько 275 000 випадків коронавірусу, підтверджено понад 11 000 смертей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: