Гран Прі Мексики: Ріккардо не дав Ферстаппену стати наймолодшим володарем поулу в історії Формули 1

Гран Прі Мексики: Ріккардо не дав Ферстаппену стати наймолодшим володарем поулу в історії Формули 1

Гонщик Red Bull Даніель Ріккардо здобув поул на етапі Формули 1 у Мехіко, перегравши Макса Ферстаппена і Льюїса Хемілтона

В першому сегменті лідери не стали зволікати зі встановленням найкращого часу. На першу сходинку доволі швидко вирвався Себастьян Феттель, який майже виїхав із 1.16,0 і оновив тим самим рекорд траси.

Але Феттель залишався лідером рівно до того моменту, як на трасі з'явилися гонщики Red Bull. Макс Ферстаппен із часом 1.15,756 перехопив перше місце, а Даніель Ріккардо відстав від нього на одну десяту і посунув Феттеля на третє місце.

На четвертому місці сегмент завершив Кімі Райкконен, який відстав від Феттеля більш ніж на три десяті, а п'ятим став Льюіс Хемілтон, чий напарник Валттері Боттас опинився лише на сьомій позиції. Втім, гонщики Mercedes не використовували на початку сегмента найшвидшу гуму Hypersoft і обмежились Ultrasoft.

Проте на фінальних хвилинах сегмента пілоти Mercedes перейшли на Hypersoft і переписали протокол. У лідери вийшов Боттас — 1.15,580, а Хемілтон відстав від нього менш ніж на одну десяту.

Боротьба за потрапляння до другого сегмента була доволі цікавою. Спочатку прискорилися гонщики McLaren Фернандо Алонсо і Стоффель Вандорн, які на якусь мить застрибнули в середину протоколу, що останнім часом трапляється дуже рідко. Але суперники також не дрімали, і якщо Алонсо вистачило його результату, щоб стати 14-м, то Вандорна все ж таки виштовхали на 17-те місце.

Головним же сюрпризом стала невдача гонщиків Haas: Ромен Грожан став 16-м, а Кевін Магнуссен — 18-м. А от те, що замкнули протокол гонщики Williams, дивувати аж ніяк не може.

На початку другого сегмента найшвидшими стали Ферстаппен і Хемілтон: нідерландець із часом 1.15,640 випередив гонщика Mercedes на чотири тисячні. Третім став Феттель, який також поступився лідеру менш ніж однією десятою, а от Ріккардо, Райкконен і Боттас розташувалися трохи подалі.

Найцікавіше ж тут те, що в усіх цих спробах лідери використали не Hypersoft, а повільнішу Ultrasoft, щоб стартувати на ній в гонці.

Наприкінці сегмента лідери все ж таки виїхали на трасу на Hypersoft, але, як часто буває в таких випадках, ніхто з них свідомо не став покращувати час.

Також у фінал потрапили гонщики Renault Ніко Хюлькенберг і Карлос Сайнс і пілоти Sauber Шарль Леклер і Маркус Ерікссон. Варто зазначити, що завдання потрапляння у фінал їм значно спростили представники Force India, які свідомо не стали використовувати найшвидшу гуму Hypersoft, обмежившись Ultrasoft. Через це Естебан Окон показав 11-й час, а Серхіо Перес став 13-м.

Між ними вклинився Фернандо Алонсо, а замкнули топ-15 гонщики Toro Rosso Брендон Хартлі і П'єр Гаслі. Гаслі, до слова, залишився без результату, тому що йому не було сенсу гнатися за швидкістю з огляду на штраф на стартовій решітці.

У фіналі кваліфікації першу спробу виграв Ферстаппен, який майже на дві десяті випередив Феттеля. Позаду них вельми щільну групу склали Хемілтон, Ріккардо і Боттас, а замкнув шістку Райкконен.

У вирішальній спробі всіх здивував Ріккардо, який став одним із небагатьох, хто зміг покращити свій час. Ріккардо лише на 0,026 секунди випередив свого напарника Ферстаппена, який не зміг пришвидшитися и не став наймолодшим володарем поулу в історії Формули 1.

Третій час показав Хемілтон, який зумів-таки випередити Феттеля. Наступну пару склали фіни Боттас і Райкконен.

Місця із сьомого по десяте посіли Хюлькенберг, Сайнс, Леклер і Ерікссон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: