Лідер збірної України з гірськолижного спорту не отримав нові лижі на сезон

Лідер збірної України з гірськолижного спорту не отримав нові лижі на сезон
Іван Ковбаснюк
Фото взяте з сайту ФЛСУ

Іван Ковбаснюк змушений поки що їздити на своїх старих лижах

На початку грудня в Італії українські гірськолижники відкрили новий змагальний сезон-2018/19.

Тоді спортсмен національної збірної команди України Іван Ковбаснюк показав 77-й результат у швидкісному спуску, 66-й і 92-й результати у супергіганті, інформує офіційний сайт Федерації лижного спорту України.

Окрім Івана, українську команду представили й молоді спортсмени, для яких ці старти стали корисним досвідом.

При цьому, як розповів старший тренер збірної команди з гірськолижного спорту Тимофій Єршов, для Ковбаснюка ці змагання важливі перш за все не результатом, а перевіркою його техніко-тактичної готовності, внутрішніх відчуттів під час ковзання, роботою на прямих ділянках траси, проходженням віражів.

«Загалом, у цьому сезоні підготовка у швидкісних дисциплінах була виконана всього на 30-40% від запланованого обсягу. Є дві основні причини: дуже мізерне фінансування і несприятливі погодні умови, які не дозволили спортивним курортам, де планувалася підготовка, забезпечити багатьом командам тренувальний процес зі швидкісного спуску та супергіганту», - розповів він

«Одна із найважливіших причин таких результатів – лижі. Івану вже дуже скоро необхідно стартувати на етапі Кубку світу, а лижі на цей сезон наш спортсмен так і не отримав, хоча питання це піднімали неодноразово. Винним, як зазвичай у нас буває, зроблять тренера та самого спортсмена», - додав тренер.

Таким чином, за його словами, Іван змушений стартувати на лижах минулих сезонів, які вже вимагають термінової заміни.

«Швидкі лижі – це 30-40% успіху на шляху до хорошого результату. Інакше рубіж у програші лідерам нам не подолати», - підсумував Єршов.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2018 у Кореї Ковбаснюк потрапив до топ-50 у гірськолижному спуску.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: