Перспективний український боксер став громадянином Польщі завдяки діркам у законах

Перспективний український боксер став громадянином Польщі завдяки діркам у законах

Харків’янин випадково дізнався про свою польську кров та не став зволікати

24-річний боксер Федір Черкашин розповів майже казкову історію про зміну батьківщини.

«Як я опинився в Польщі? Мама абсолютно випадково, прибираючи вдома, знайшла документ про те, що моя бабуся народилася в Польщі. Так у мене з'явилася можливість отримати карту поляка. Чесно кажучи, спочатку особливо не вірив в цю можливість, але поспілкувався з людьми, які займаються цим питанням, загорівся. Я пішов на курси польської мови і вже через три місяці здав іспит на отримання карти поляка», - прорекламував послугу Черкашин.

Далі боксер розповів, як став «поляком»: «Карта поляка дозволяла мені отримати польське громадянство. На даний момент я вже є громадянином Польщі. Два тижні тому я здав іспит і отримав паспорт. Після бою з Менді я офіційно про це сказав на польському телебаченні. Прапор Польщі у мене завжди буде присутній на боях. Але також сказав, що у мене завжди буде і прапор України, який піднімали на моїх боях з самого дитинства. Я чесно про це сказав, і поляки це нормально сприйняли. У Польщі є боксер - Даріуш Міхальчевський, він виступав під прапором Німеччини. Його поляки «з’їли».

Зазначимо, що отримання карти поляка не порушує українських законів, але відкриває шлях для юридичної колізії, яка саме й виникла у випадку з харківським боксером.

Справа в тому, що Україна не визнає подвійного громадянства, тому, щоб  отримати польський паспорт Черкашин мав спочатку вийти з українського громадянства. Це ж зробити неможливо, оскільки виникає інша правова колізія - Україна приєдналася до конвенції про апатридів, яка не дозволяє плодити «безбатченків». Таким чином, у боксера нині є два чинних паспорти - громадянина України та Польщі. І це є порушенням не лише моральним, але й юридичним. З іншого боку, сидить на двох стільцях не лише боксер Черкашин, а ще купа людей з наявними чи удаваними польськими, ізраїльськими, угорськими та російськими бабусями.

Також зазначимо, що Західна Україна до 1945 року формально лишалася у складі Польщі попри совєцьку та німецьку окупації, тому, де-факто, на карту поляка мають право мільйони українців, чим вони вже багато років й користаються.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: