Символи РФ на формі російських спортсменів на ОІ-2018 можуть заклеїти

Символи РФ на формі російських спортсменів на ОІ-2018 можуть заклеїти
Фото AP

Зазначається, що до старту змагань залишилося півтора місяці, і виробники спортивного екіпірування можуть не встигнути виготовити комплекти форми

Нанесення наклейок на національні символи може стати одним з варіантів приведення форми російських спортсменів на зимових Олімпійських іграх 2018 року у відповідність до вимог Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Про це повідомило джерело в одній з національних федерацій із зимових видів спорту, яке займається питанням екіпіровки спортсменів.

5 грудня виконком МОК заборонив росіянам виступати на Олімпіаді 2018 року під прапором країни, однак надав можливість поїхати до Південної Кореї чистим спортсменам, які будуть виходити на змагання у формі з написом «олімпійський атлет з Росії» та під олімпійським прапором.

У зв'язку з цим змагальна форма спортсменів не повинна містити національну символіку – поєднання трьох кольорів російського прапора та герба країни.

Джерело відзначило, що у ситуації, коли до старту Олімпійських ігор залишилося півтора місяці, виробники спортивного екіпірування можуть просто не встигнути виготовити комплекти форми, яка б задовольняла вимогам МОК.

Саме з цієї причини нанесення наклейок на спортивну форму, у якій російські спортсмени змагаються на міжнародних змаганнях, зараз розглядається як один з виходів із ситуації, що склалася.

При цьому не виключено, що на наклейках буде міститися абревіатура OAR або її повна розшифровка – Olympic Athletes from Russia.

Федерація хокею Росії, Федерація сноуборду Росії, Федерація фристайлу Росії та Федерація керлінгу Росії наразі або займаються створенням олімпійської форми, або вже розробили варіант. Комплект повинен бути затверджений МОК, який офіційно з цього питання ще не висловлювався.

Паралельно також розробляється парадна форма російських олімпійців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: