Троє борців піймані на допінгу. Вони позбавлені медалей чемпіонату світу та олімпійських ліцензій

Троє борців піймані на допінгу. Вони позбавлені медалей чемпіонату світу та олімпійських ліцензій
Недовго француз Зелімхан Хаджієв тішився медалі чемпіонату світу і здобуттю олімпійської ліцензії
UWW

Рішення про дискваліфікацію порушників буде прийняте пізніше

Троє учасників змагань з вільної боротьби на чемпіонаті світу-2019 в Нур-Султані (Казахстан) дискваліфіковані за застосування заборонених препаратів.

Як повідомляє Об'єднаний світ боротьби (UWW), Міжнародне агентство тестування (ITA), яке здійснювало у столиці Казахстану допінг-контроль, виявило наявність заборонених речовин у пробах Хасанбоя Рахімова (категорія до 125 кг, Узбекистан), Баджа Хутаби (До 125 кг, Сирія), які посіли відповідно третє і п'яте місця на чемпіонаті світу, і бронзового призера цих змагань Зелімхана Хаджієва (до 74 кг, Франція). Усі троє позбавлені олімпійських ліцензій, а рішення про терміни їх дискваліфікації буде прийняте пізніше.

У результаті перегляду підсумків чемпіонату світу бронзові медалі отримають Живей День (до 125 кг, Китай) і Даніяр Кайсанов (до 74 кг, Казахстан), а володарями олімпійських ліцензій стали Еґзон Шала (до 125 кг, Албанія), Ядолла Могебі (до 125 кг, Іран) і Каміл Рибіцькі (до 74 кг, Польща), які перемістилися на п'яті місця.

Нагадаємо, що тренером збірної України з вільної боротьби є Василь Федоришин, допінг-проба якого, взята на Олімпіаді-2008, виявилася позитивною. Через це борець втратив срібну нагороду Ігор у Пекіні, а разом із нею – тренерську роботу в Ізраїлі. Там мати справу з заплямованим допінговими скандалами фахівцем не захотіли. Натомість в Україні не тільки дали Федоришину посаду і виділили йому півокладу штатного тренера національної збірної, а й відкрили школу на його честь в Івано-Франківську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: