Український футболіст Петряк про ситуацію в Угорщині: Дивишся, скільки людей помирають - це вже не жарти

Український футболіст Петряк про ситуацію в Угорщині: Дивишся, скільки людей помирають - це вже не жарти
Іван Петряк залишився з родиною в Угорщині

Легіонер угорського «Фехервара» Іван Петряк вважає, що жартувати з SARS-CoV-2 не варто

«Я з родиною залишився в передмісті Будапешта, бабуся теж залишилася. Не змогла полетіти, куди ж ми її відправимо. Якщо серйозно, то переживали за бабусю. Чи не хотіли відвозити її в аеропорт, адже там багато людей», - сказав Петряк в ефірі телеканалу «Футбол».

Також футболіст заявив, що не вірить офіційний інформації про масштаби пандемії: «Офіційнїй інформації ми не довіряємо. Скільки людей захворіло в Угорщині, скільки людей захворіло в Україні - особисто я цьому не вірю. Тому ми вирішили притримати бабулю. Людям в Угорщині зараз не до футболу, на першому місці стоїть здоров'я. Всі думають тільки про свої родини і близьких. Але все одно вони засмучені через перенесення Євро-2020».

Петряк вважає ситуацію дійсно складної й задоволений тим, що люди в Україні та Угорщині нарешті ставляться до пандемії відповідально:

«Я дуже задоволений, що в Україні стало менше людей на вулицях, вони, напевно, не розуміють, як і я спочатку - хі-хі, ха-ха. Зараз вже дійшло до серйозного: дивишся, скільки людей помирають - це вже не жарти. В Угорщині теж всюди порожньо, людей немає. Я один бігаю біля озера. Люди на мене дивляться, як на космонавта, і хочуть яйцями закидати з вікон. Але мені потрібно бігати, я зобов’язаний».

Також Петряк дав об’єктивний прогноз на те, коли повернеться великий футбол: «У найближчі півтора місяці ніхто не буде заїкатися про футбол, в Угорщині кожен день приріст хворих 30-40 осіб. Ніхто не буде ризикувати здоров'ям людей. Я не бачу, як можна продовжити чемпіонат. Потрібно робити паузу на близько 2 місяців, потім догравати цей чемпіонат і без зборів та відпустки починати наступний. Іншого варіанту немає».

Нагадаємо, станом на вечір середи, 25 березня, в Україні 145 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав. За добу виявлено 32 нові випадки. Але це офіційні дані, яким Іван Петряк не дуже довіряє.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: