Уряд виділив серйозні субвенції на будівництво палаців спорту та басейнів

Уряд виділив серйозні субвенції на будівництво палаців спорту та басейнів
Плани Мінмолспорту виглядають багатообіцяюче
Укрінформ

На нову програму будівництва та реконструкції басейнів передбачено у 2019 році 200 мільйонів гривень

Кабінет міністрів затвердив порядки та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету на будівництво й реконструкцію палаців спорту та басейнів. Відповідні рішення ухвалено на засіданні уряду.

Зокрема Кабмін затвердив порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення нових, будівельно-ремонтні роботи існуючих палаців спорту та завершення розпочатих у попередньому періоді робіт з будівництва/реконструкції палаців спорту.

Крім того, затверджено порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних 50-метрових і 25-метрових басейнів.

Як зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов, програма будівництва і реконструкції була розпочата 2018 року і цьогоріч з держбюджету на неї виділено 200 млн гривень.

Крім того, за його словами, 200 млн гривень передбачено у 2019 році й на нову програму будівництва та реконструкції басейнів.

Водночас міністр підкреслив, що для визначенням переможців вказаних програм будуть проведені конкурси і для того, щоб їх виграти, потрібно співфінансування з місцевих бюджетів, наявність проектно-кошторисної документації та гарантійного листа щодо своєчасного використання субвенції.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству молоді та спорту, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ і Міністерству освіти і науки скласти статистику по кількості стадіонів біля шкіл у розрізі регіонів загалом та кількості невідремонтованих стадіонів. Він пообіцяв, що за результатами буде прийнято програму підтримки реконструкції за три-п’ять років усіх шкільних стадіонів у країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: