Юлія Левченко і Ярослава Магучих вийшли у фінал чемпіонату світу

Юлія Левченко і Ярослава Магучих вийшли у фінал чемпіонату світу
Юлія Левченко вчасно зупинилася
ФЛАУ

Поза межами 12-ки найсильніших опинилася Ірина Геращенко

Українки Юлія Левченко і Ярослава Магучих вийшли у фінал змагань зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який сьогодні стартував у Досі (Катар).

Віце-чемпіонка світу-2019 Левченко усі чотири висоти взяла з першої спроби і зупинилася на показнику 1,92 м. Далі вона вирішила не стрибати, резонно передбачивши, що для потрапляння в 12-ку цього буде достатньо.

Ярослава Магучих, яка цього літа у своїх 17 стала наймолодшою стрибункою в історії, якій підкорилася висота два метри, з другої спроби взяла 1,85 і 1,92 м, але інші висоти, зокрема 1,94 підкорила з першої спроби.

Вище 1,94 м не стрибав у кваліфікації ніхто. Американка Вашті Каннінґем і білоруска Карина Демидик взяли цю висоту з першої спроби й відповідно стали у кваліфікації першими.

А ось дворазова чемпіонка світу Марія Ласіцкене, яка виступає в нейтральному статусі, з другої спроби взяла висоту 1,89 м, хоча в підсумку теж з результатом 1,94 м до фіналу пройшла.

Також до 12-ки, взявши 1,94 м, пробилися німкеня Імке Оннен, болгарка Мірела Демірева, полячка Каміла Ліцвінко і узбечка Світлана Радзівіл.

А ось ще одна українка Ірина Геращенко не змогла підкорити планки на висоті 1,89 м і до фіналу не пробилася.

Фінал стрибків у висоту серед жінок відбудеться у понеділок, 30 вересня, починаючи з 20:30 за київським часом. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: