Євро-2019. Збірна України (U-21) поступилася у гостях команді Нідерландів і завершила цикл

Євро-2019. Збірна України (U-21) поступилася у гостях команді Нідерландів і завершила цикл
Фото ФФУ

Молодіжна збірна України з футболу не вийшла на чемпіонат Європи 2019 року

В останньому поєдинку відбірного турніру чемпіонату Європи підопічні Олександра Головка не змогли скласти конкуренцію нідерландцям.

Для молодіжної збірної України будь-який інший результат, крім перемоги, у завершальному поєдинку групового етапу відбірного турніру Євро-2019 (U-21), не давав шансу продовжити боротьбу за путівку до фінальної частини чемпіонату Європи.

Після домашньої перемоги над шотландцями у таборі «синьо-жовтих» оптимізм збільшився, адже підопічні Олександра Головка показали непоганий футбол.

Утім, перші хвилини поєдинку у Дутінгемі показали, що українці будуть більшою мірою захищатися та розраховувати на вдалі контрвипади. Однак нідерландці практично нічого не давали зробити нашим футболістам, а самі час від часу створювали небезпеку біля воріт Каневцева.

Тривало це до 21-ої хвилини, коли Клюйверт відкрив рахунок. А ще через три хвилини Живкович подвоїв перевагу господарів.

Становище збірної України стало критичним. Тільки після двох пропущених м'ячів команда Олександра Головка почала підбиратися до штрафного голландців, але, крім хорошого удару з середньої дистанції від Шепелєва, нічого серйозного у першому таймі зробити не вдалося.

На 47-й хвилині був шанс у Шведа, але півзахисник львівських «Карпат» пробив прямо у воротаря.

Втім, збірна Нідерландів виглядала сильніше, не залишивши сумнівів у своїй перевазі. Спроби «синьо-жовтих» відігратися ні до чого не призвели. А збірна Нідерландів на 78-й хвилині забила ще один м’яч. Знову відзначився Живкович.

Посівши третє місце у своїй групі, збірна України припинила боротьбу за путівку до фінальної частини чемпіонату Європи.

В інших матчах нашої групи зафіксовано такі результати: Шотландія - Англія - 0:2, Андорра - Латвія - 0:0.

Чемпіонат Європи 2019 року з футболу

Молодіжні збірні U-21

Кваліфікаційний етап

Група 4

Нідерланди – Україна – 3:0 (2:0)

Голи: Клюйверт (21), Живкович (24, 78).

Нідерланди: Гроотхейзен, Флоранус, Дікс, Хоогма, ван Дронгелен, Рамселаар (к), Влап (Кадиоглу, 80), Коопмейнерс, Клюйверт (Ідріссі, 80), Живкович, Ділросун (Мален, 66).

Україна: Каневцев, Кирюханцев, Попов, Миколенко, Михайліченко, Піхальонок, Шепелєв, Лучкевич (Третьяков, 46), Коваленко (к), Швед (Луньов, 79), Зубков (Борячук, 46).

Попереджені: Піхальонок (69), Попов (80), Миколенко (87).

853

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: