«Ця тварюка озвучила те, що раніше говорив Розумков». Фаріон про виступ «слуги народу» на росТБ

«Ця тварюка озвучила те, що раніше говорив Розумков». Фаріон про виступ «слуги народу» на росТБ
Доктор філологічних наук та професор Львівської політехніки Ірина Фаріон

Екснардеп прокоментувала позицію представника президентської партії, висловлену на російському ТБ

Виступ народного депутата від партії «Слуга народу» Євгена Шевченка у російському пропагандистському шоу і його позиція щодо української мови і культури, викликали неабиякий резонанс у суспільстві.

Свою позицію з цього приводу екснардеп, доктор філологічних наук та професор Львівської політехніки Ірина Фаріон висловила на своєму Youtube-каналі.

«Ідіот викінчений… Якщо ми знімаємо мовне питання, ми знімаємо питання української держави», – сказала Фаріон.

Українська мова заступила собою відсутність української держави щонайменше з 13 століття. Ми від 13 століття і до 1991 року існували тільки тому в бездержавному організмі, що була її величність Мова. І саме мова очолила всі національно-визвольні процеси.

«І якщо, ці падлюки розповідають про те, що мову і культуру треба винести за дужки, це означає, що питання мови і культури це базові питання», – зауважила екснардеп.

Коли Черчиллю, під час війни принесли бюджет, аби він його підписав і він побачив, що в рядку «культура» дуже мало коштів, він запитав: «Чому так мало виділено коштів на культуру?».

Йому сказали, «Так війна ж, Сер!». На що він відповів: «Так за що ж ми тоді воюємо і що ми захищаємо?»

«Ця тварюка озвучила те, що раніше говорив Розумков… Їхнє основне завдання – Україна без українців», – сказала Фаріон.

Нагадаємо, депутат від фракції «Слуга народу» Євген Шевченко в форматі включення з Києва взяв участь в пропагандистському шоу «Велика гра» на російському Першому каналі. Нардеп уточнив, що рішення далося йому нелегко, а метою було «донести громадянам Російської Федерації пряму позицію українського народу і влади України щодо створення та виконання всіх умов для забезпечення миру на окупованих територіях».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: