Над Канадою пролетів унікальний метеорит

Над Канадою пролетів унікальний метеорит
Очевидці бачили яскраву вогненну кулю, яка висвітлила все небо
скріншот з відео

Це лише шостий випадок в історії, коли астероїд виявляють за лічені години до зіткнення

У Канаді впав астероїд, який став особливим через те, що вчені знали про його появу за кілька годин до його прибуття на Землю.

Як повідомило Європейське космічне агентство, міні-астроїд діаметром менше метра був виявлений астрономом Девідом Ренкіном (David Rankin), який працював в обсерваторії Маунт-Леммон в Арізоні (США). Спостереження інших астрономів підтвердили, що, судячи з траєкторії небесного тіла, що прямував від великого поясу астероїдів, розташованого між орбітами Марса і Юпітера, зіткнення з Землею було неминуче.

За даними NASA, лише через три години після того, як об'єкт C8FF042 був вперше виявлений, він увійшов в атмосферу над Канадою і впав в озеро Онтаріо. У Європейському космічному агентстві (ESA) повідомляють, що це лише шостий випадок в історії, коли астероїд виявляють за лічені години до зіткнення. Так, у березні угорський астроном виявив досить великий космічний об'єкт лише за дві години до того, як той згорів у атмосфері над Атлантичним океаном.

Свідки з Торонто повідомили, що бачили яскраву вогненну кулю, яка висвітлила небо. Інцидент вдалося зняти дуже багатьом спостерігачам. За даними NASA, радари відстежували об'єкт із висоти 15 км до 0,85 км, де той, схоже, розпався на частини. Більшість фрагментів, за даними NASA, ймовірно, впали в озеро, але деякі невеликі частини могли приземлитися біля містечок Грімсбі та МакНаб. Американське метеорне товариство отримало 59 повідомлень про спостереження вогняної кулі.

Нагадаємо, космічний телескоп Hubble показав галактичне зіткнення у сузір’ї Ерідан. На зображені можна побачити дві галактики, які праворуч від центру утворюють вузьке та блакитне кільце, а їх ядра - опуклість на одній зі сторін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: