«Ці дні будуть дуже гарячими». Солдат Луценко про ситуацію в Соледарі (відео)

«Ці дні будуть дуже гарячими». Солдат Луценко про ситуацію в Соледарі (відео)
зображення ілюстративне
фото з відкритих джерел

Зараз на Донеччині є ще один фронт у районі Ямполя, де ЗСУ йдуть у наступ

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко, який нині служить у лавах тероборони та перебуває на фронті у Донеччині, в ефірі телеканалу «Прямий» прокоментував, яка зараз ситуація на Бахмутському напрямку. 

Юрій Луценко зазначив, що якщо раніше найжорстокіші бої йшли навколо Бахмута, то у січні найгарячішою точкою є місто Соледар.

«Від 1 січня кровопролитні бої перемістилися до Соледару. Одна з десантно-штурмових бригад зайшла у передмісця, вибила «вагнерівців» з промзони, але до цих пір тривають вкрай важкі бої. Керівництво ЗСУ відвідувало Соледар, ознайомилось із ситуацією. Нашому підрозділу також дали наказ посилити свою присутність. Думаю, ці дні на фронті будуть дуже гарячими», – сказав він.

Також колишній генпрокурор додав, що зараз на Донеччині є ще один фронт у районі Ямполя, де ЗСУ йдуть у наступ.

«Наші сили знаходяться у наступі. Проте цей наступ не є швидким, бо ми бережемо своїх воїнів. Просування повільне, але впевнене. Дорога на Сватове, що на півночі Луганщини, фактично перерізана та контролюється ЗСУ», – зауважив Луценко.

Юрій Луценко відзначив, що не можна недооцінювати росіян та применшувати заслуги ЗСУ, адже зараз Україна бореться з дуже потужним ворогом.

Крім того, колишній генпрокурор вважає, що у січні-лютому на фронті буде загострення.

«Це не буде локальний наступ, до прикладу, на Бахмут чи Мар’їнку. Планується генеральний наступ, а це сотні тисяч мобілізованих. Деякі експерти кажуть, що їх не 200, а 500 тисяч. Це дозволяє їм готувати величезну операцію. Думаю, що вони знову можуть спробувати піти з усіх напрямків. Для того, щоб напружити усі наші сили», - переконаний він.

Луценко підкреслив, що Україна теж готується до наступу.

Нагадаємо, ЗСУ повідомили, що повідомлення про захоплення Соледару російськими військами не відповідають дійсності

Напередодні приватна військова компанія «Вагнер» заявила про те, що нібито контролює весь Соледар, оприлюднивши фотографію засновника ПВК Євгена Пригожина нібито в соляній шахті міста. Згодом Управління стратегічних комунікацій ЗСУ порівняло оприлюднену вагнерівцями фотографію із соляної шахти зі світлинами соляних шахт Соледара, заявивши, що фото Пригожина не було зроблене в цьому місті.

Читайте також: Соледар – найгарячіша точка. Що відбувається в місті, яке штурмують окупанти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: