Українські депутати та їхні родичі продовжують займатися бізнесом в окупованому Криму

Українські депутати та їхні родичі продовжують займатися бізнесом в окупованому Криму
В окупованому Криму продовжує працювати бізнес українських можновладців

Серед тих, хто продовжив займатись бізнесом в Криму, - не лише звичайні підприємці, а й відомі українські політики, народні депутати і топ-посадовці

У серпні 2014 року, після анексії Кримського півострова Росією, Верховна Рада України прийняла Закон «Про створення вільної економічної зони «Крим», який мав врегулювати діяльність українського бізнесу, що залишився на окупованій території. Проте на практиці він лише ускладнив життя підприємцям, які хотіли евакуювати свої активи на материк. Інші структури, які хотіли продовжити свою діяльність на окупованій території, навпаки, отримали можливість без жодних наслідків перереєструватися на російську податкову і платити податки країні-агресору.

Закон про ВЕЗ Крим оголосив анексований півострів вільною митною зоною, звільнив компанії з кримською пропискою від сплати податків в український бюджет і ввів мультивалютний режим, дозволивши вести свою діяльність в російських рублях. Вивіз товарів на материк він навпаки прирівняв до експорту, чим ускладнив для бізнесу евакуацію рухомих активів, а для громадян - особистого майна.

Серед тих, хто продовжив займатись бізнесом на окупованій території, - не лише звичайні підприємці, а й відомі українські політики, народні депутати і топ-посадовці. 

Зокрема, мова йде про депутата Київради Ігора Баленка, народного депутата Тараса Козака, родичів нардепа Євгена Балицького та нового омбудсмена Людмилу Денісову, які продовжили займатися бізнесом в Криму після анексії, перереєструвавши його на російську податкову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: