Три сонячні електростанції збудує Вінниччина за кошти ЄБРР

Три сонячні електростанції збудує Вінниччина за кошти ЄБРР

Минулого року область побудувала вісім СЕС

Єропейський банк реконструкцій та розвитку надав кредит у розмірі 25 млн. 900 тис. євро для групи KNESS з метою будівництва трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області. Про це повідомляє прес-служба банку.

Загальна потужність трьох нових СЕС складе 33,9 МВт. Устаткування для поновлюваних джерел енергії дозволить скоротити викиди CO2 на 37 тис. 500 тонн в рік. Під час стадії будівництва робочими місцями будуть забезпечені понад 300 осіб, також близько 15 осіб будуть обслуговувати станцію на етапі експлуатації.

Протягом 2017 року на території області побудували вісім комерційних сонячних електростанцій потужністю 43,9 МВт. Про це повідомили в департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА.

Загалом на сьогодні Вінниччина має 36 СЕС потужністю 119 МВт. Також у регіоні працюють 26 малих гідроелектростанцій встановленою потужністю 22 МВт, а також 4 когенераційні установки на 3,5 МВт і одна біогазова установка на 1 МВт.

Всі ці об’єкти, що працюють на відновлювальних джерелах, дали Вінницькій області 199,1 мільйон кВт/годину електричної енергії. Це дало змогу зекономити 67,4 тисячі тонн палива умовно (близько 90 тисяч тонн кам’яного вугілля спаленого на ТЕС), зазначають в облдержадміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: