У Вінниці підготують гранувальників алмазів для ізраїльської компанії

У Вінниці підготують гранувальників алмазів для ізраїльської компанії

Перших 50 почнуть готувати вже у наступному навчальному році

Вінницький Центр професійно-технічної освіти №1 підготує для ізраїльської компанії COL CUTTING 500 гранувальників алмазів

Про це повідомив директор Державного навчального закладу «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці» Валерій Дяків.

«Наразі у Вінницю зайшов новий інвестор – ізраїльська алмазовидобувна корпорація, яка має свої виробничі потужності у кількох країнах світу. Вони планують створити у місті потужний центр гранування алмазів і їм потрібні спеціалісти, відтак, підписали з нами договір про соціальне партнерство і договір на підготовку виробничих кадрів. Хочуть, аби ми підготували щонайменше 500 фахівців», - повідомив Дяків.

За його словами, вже у червні навчальний заклад розпочне набір перших двох груп майбутніх гранувальників алмазів. На річний курс навчання приймуть 50 повнолітніх осіб з базовою середньою освітою.

Навчатимуться вони за дуальною системою професійної освіти. Теоретичну частину учні вивчатимуть у центрі профтехосвіти, який має ліцензію на підготовку гранувальників, а практичні навички здобуватимуть безпосередньо на виробництві компанії-замовника. Після здобуття фаху випускники навчального закладу зможуть працювати як в Україні, так і на закордонних підприємствах корпорації. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: