У Вінниці СБУ викрила банду торгівців військовими засобами ураження (відео)

У Вінниці СБУ викрила банду торгівців військовими засобами ураження (відео)
Фото: пресцентр СБУ

Через особисті зв’язки, насамперед у кримінальних колах, фігуранти підшукували клієнтів, яким продавали військову продукцію

Діяльність організованого угруповання, яке займалося нелегальним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів, в тому числі іноземного виробництва, блокувала у Вінниці Служба безпеки України. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За попередньою інформацією слідства, декілька мешканців обласного центру налагодили незаконну реалізацію засобів ураження на території регіону. Товар вони переховували у власних домоволодіннях. Через особисті зв’язки, насамперед у кримінальних колах, фігуранти підшукували клієнтів, яким продавали військову продукцію.

6 квітня співробітники СБУ затримали одного з учасників угруповання, раніше засудженого за вчинення тяжкого злочину, під час спроби збуту іноземного пістолета-кулемета CZ-26 та майже 200 набоїв різного калібру. До цього, оперативники спецслужби задокументували факт продажу зловмисником ручного протитанкового гранатомета РПГ, пістолета Форт-17 з пристроєм для безшумової стрільби, двох гранат РГД-5, пістолета ТТ і 170 набоїв калібру 7,62 мм.

У ході обшуків за місцями реєстрації та фактичного проживання фігурантів співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, комплектуючі до її автоматичних зразків, а також гроші, одержані злочинним шляхом.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії з розшуку і затримання інших учасників угруповання та осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перевіряється інформація щодо джерел та каналів надходження виявлених засобів ураження.

Спецоперація проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: