Влада Вінниччини підбиває перші підсумки врожаю-2018

Влада Вінниччини підбиває перші підсумки врожаю-2018

Ранньої групи зернових і зернобобових зібрано на понад 20 тисяч гектарів площі

Про це розповів директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук в ході щотижневої апаратної наради.

На Вінниччині агроформування всіх районів області активно розпочали жнивну кампанію. Станом на сьогодні зібрано 8,4 % площ, зайнятими під ранніми зерновими та зернобобовими культурами. Аграріями намолочено 161,6 тис. тонн, середня урожайність – 41,9 ц/га.

Активно проходить обмолот озимого ячменю та гороху. Озимого ячменю зібрано на 71,5% площ, намолочено 92,5 тис. тонн. Урожайність складає 43,9 ц/га.

Гороху зібрано на площі 4,4 тис. га, або 16,4% до прогнозу, намолочено 9,1 тис. тонн при середній урожайності 20,9 ц/га.

Також розпочато збирання озимої пшениці, якої обмолочено 4,2% від загальної кількості площ. Намолочено 59,7 тис. тонн при урожайності 45,5 ц/га.

Крім того, аграріями Вінниччини проводиться збирання озимого ріпаку, якого зібрано вже на 47,2% площ. Намолочено 102,6 тис. тонн при урожайності 28,2 ц/га.

«На сам перед необхідно звертати увагу не тільки на вал зернових, а й на їх якість. Сьогодні тенденція йде до того, що звичайний ячмінь коштує дорожче, ніж пшениця 3 класу. Це є досить прийнятна ціна для аграріїв, таким чином рентабельність складає 45-47% в порівнянні з минулим роком» -  зазначив Микола Ткачук. Він також повідомив, що 10 серпня в Оратівському районі заплановано проведення обласної наради із залученням аграріїв, науковців та відповідних служб для обговорення питань жнивної кампанії та питання формування структури посіву озимих зернових у поточному році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: