Взимку дороги міста вперше посиплють бішофітом

Взимку дороги міста вперше посиплють бішофітом

На думку екологів, бішофіт має менший вплив на довкілля

У «Вінницькому шляховому управлінні» цієї зими вперше замість піско-соляної суміші на деяких вулицях використають бішофіт - природний протиожеледний реагент у формі кристалів. 

«На думку екологів, бішофіт має менший вплив на довкілля, аніж традиційний хлорид натрію. Втім, він дорожчий за традиційні протиожеледні засоби в рази. Щодо ефективності цієї технології будемо робити висновки за підсумками сезону 2018-2019. У пілотному проекті будуть задіяні кілька вулиць – наприклад, це може бути Замостянська та проспект Космонавтів», - зазначив міський голова Сергій Моргунов. 

За словами комунальників, вартість бішофіту сьогодні складає від 10 до 20 тис. грн за тонну. Якою буде його ціна для придбання у Вінницю, покажуть відкриті торги.

За словами мера, комунальники мають більш оперативно виїжджати по маршрутах, має змінитись й підхід до розчистки зупинок транспорту. 

«Аби не було скупчення води біля зупинок і на пішохідних переходах, їх розчищатимемо одразу ж, як випаде сніг, і не на ширину пішохідної зони, а по десять метрів у кожен бік», - розповідає керівник КП «Вінницьке шляхове управління».

За рухом очисних машин, до речі, можна буде спостерігати в онлайн-режимі на сайті міськради завдяки оснащенню транспорту GPS-навігацією. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: