Абрамович відмовився продати футбольний клуб «Челсі»

Абрамович відмовився продати футбольний клуб «Челсі»

Найбагатша людина Великобританії Джеймс Реткліфф пропонувала Абрамовичу £2 млрд

Російський олігарх Роман Абрамович відмовився продати футбольний клуб «Челсі» найбагатшій людині Великобританії Джеймсу Реткліффу, повідомляє газета Daily Mail. За даними видання, засновник і найбільший акціонер хімічного холдингу Ineos запропонував російському мільярдерові, у якого виникли проблеми з отриманням британської візи, викупити у нього «Челсі» за £2 млрд (приблизно $2,7 млрд).

Сам Абрамович в 2003 році купив «Челсі» за £ 140 млн, однак, як заявив Daily Mail один з друзів Реткліффа, для того £2 млрд - це «крапля в морі». У травні 2018 року Реткліфф очолив складений The Sunday Times рейтинг найбагатших людей Британії, за оцінкою експертів видання, його статки становлять £21,05 млрд. Експерти Forbes при складанні рейтингу мільярдерів 2018 року оцінили капітал Реткліфф в $16,4 млрд, однак і цього достатньо , щоб вважатися найбагатшою серед окремо взятих британців, вище засновника Ineos в рейтингу Forbes стоять тільки брати Індуйя зі статком $19,5 млрд.

За даними Daily Mail, у Реткліффа є абонемент на матчі «Челсі», та й будинок мільярдера розташований в однойменному районі Лондона, неподалік від стадіону «Стемфорд Брідж». У 2017 році Реткліфф купив футбольний клуб Lausanne-Sport, який грає у вищій лізі Швейцарії. У 2015 році холдинг Ineos придбав газові родовища в Північному морі, що належать інвестиційному фонду мільярдера Михайла Фрідмана LetterOne.

Представник Реткліффа відмовився прокоментувати Daily Mail повідомлення про плани щодо купівлі «Челсі». «Ми не можемо коментувати чутки і спекуляції», - сказав він. Представник Абрамовича в розмові з кореспондентом РБК також відмовився від коментарів.

31 травня клуб «Челсі» оголосив про замороження проекту по створенню нового стадіону. У повідомленні клубу причиною припинення проекту названий «несприятливий інвестиційний клімат». Побудувати новий стадіон, вартість якого оцінювалася в £500 млн, планувалося до 2022 року.

Нагадаємо, кількість власників великих статків, походження яких розслідує британське Національне агентство по боротьбі зі злочинністю (National Crime Agency, NCA), становить 120-140 осіб, більша частина з яких - росіяни або якось пов'язані з Росією.

20 травня стало відомо про проблеми з отриманням британської візи у російського бізнесмена Романа Абрамовича. Через відсутність чинного дозволу на в'їзд в країну мільярдер не потрапив на фінал Кубка Англії. 28 травня ЗМІ повідомили, що Абрамович завершив всі формальності, пов'язані з переїздом до Ізраїлю. Як громадянин Ізраїлю Абрамович зможе в'їжджати до Великобританії без візи, що підтвердив журналістам представник прем'єр-міністра країни Терези Мей. Однак, за його словами, безвізовий в'їзд буде можливий тільки на термін, що не перевищує шести місяців. І при цьому у Абрамовича не буде права на роботу в Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: