Британські слідчі взялися за росіян з підозрілими статками

Британські слідчі взялися за росіян з підозрілими статками

Після Абрамовича проблеми у Британії можуть настати для сотні росіян

Кількість власників великих статків, походження яких розслідує британське Національне агентство по боротьбі зі злочинністю (National Crime Agency, NCA), становить 120-140 осіб, більша частина з яких - росіяни або якось пов'язані з Росією, пише The Times.

Кількість власників «майна нез'ясованого походження», що потрапили під підозру, назвав виданню директор NCA з економічних і кіберзлочинів Дональд Тун. При цьому він уточнив, що при виборі об'єкта розслідування його група не орієнтується на громадянство підозрюваних.

«Ми зосереджені на боротьбі з корумпованими елітами і їх незаконним багатством. Ми не вибираємо цілі на основі громадянства», - пояснив Тун.

Однак джерело, знайоме з розслідуванням, розповів, що «значна частина з них є російськими громадянами або пов'язана з Росією». Тун також відкинув припущення, що поштовхом до розслідування NCA стали нові американські санкції проти росіян, введені 6 квітня 2018 року, під які потрапили в тому числі бізнесмени Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг.

Крім того, співробітники британської розвідки розглядають також законність видачі багатим росіянам інвесторських віз. Цей крок був зроблений після того, як влада відмовилася продовжити інвесторську візу Роману Абрамовичу, який в результаті отримав громадянство Ізраїлю і переїхав туди.

З лютого 2018 року влада Великобританії отримала право направляти запити про незрозуміле походження статків (Unexplained wealth orders - UWO). Такі запити регулюються британським законом про боротьбу з кримінальними фінансами. Якщо особи не зможуть пояснити походження доходів, що перевищують £ 50 тис., британська влада зможе заморозити їх активи.

20 травня стало відомо про проблеми з отриманням британської візи у російського бізнесмена Романа Абрамовича. Через відсутність чинного дозволу на в'їзд в країну мільярдер не потрапив на фінал Кубка Англії. 28 травня ЗМІ повідомили, що Абрамович завершив всі формальності, пов'язані з переїздом до Ізраїлю. Як громадянин Ізраїлю Абрамович зможе в'їжджати до Великобританії без візи, що підтвердив журналістам представник прем'єр-міністра країни Терези Мей. Однак, за його словами, безвізовий в'їзд буде можливий тільки на термін, що не перевищує шести місяців. І при цьому у Абрамовича не буде права на роботу в Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: